21:46 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Επί τάπητος οι διμερείς σχέσεις.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είχε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η συνάντηση των δύο ηγετών εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον Σέρβο πρόεδρο να εύχεται «καλή δύναμη» στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μπορέσει να εφαρμόσει τη φιλόδοξη κυβερνητική ατζέντα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της σερβικής προεδρίας, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ καλές, ενώ υπογραμμίστηκαν οι σχέσεις ειλικρινούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Εκφράστηκε δε, η ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ειδική αναφορά έγινε και στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, με τον Βούτσιτς να ευχαριστεί την Αθήνα για την υποστήριξη.

Ενημέρωσε παράλληλα, τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και κυρίως για τα προβλήματα που δημιουργεί στην διαδικασία του διαλόγου η μονομερής ενέργεια της Πρίστινας να επιβάλει δασμούς στα εμπορεύματα από την Σερβία.

«Ο Πρόεδρος της Σερβίας παρακάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αλλάξει η Ελλάδα τη στάση της για μη αναγνώριση της αυτό-ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου, τονίζοντας ότι η διατήρηση της θέσης αυτής είναι ζωτικής σημασίας για τη Σερβία» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Αναφέρεται, τέλος, ότι ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υποστηρίζει τον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Σερβίας ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Σχετικά:

Νέες αμερικανικές βάσεις επί τάπητος στη συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη;
Θέματα διμερούς ενδιαφέροντος συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κολομβίας
Μητσοτάκης: Πρόταση για παγκόσμια Σύνοδο σχετικά με την κλιματική αλλαγή στην Αθήνα το 2020
Tags:
ΗΠΑ, Νέα Υόρκη, Διακυβερνητική Διάσκεψη του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Δασμοί, Κόσοβο, Σερβία, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK