03:35 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελένη Ράικου, τον Μάρτιο του 2017 παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Στη Βουλή προκειμένου να ενταχθούν στην υπάρχουσα δικογραφία για τη Novartis, διαβιβάστηκαν οι καταθέσεις της εισαγγελέως Ελένης Ράικου και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου φέρεται να κατονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η Ελένη Ράικου αποκάλυψε ότι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», που έχει αναφερθεί στο παρελθόν, είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Κατά τη χθεσινή κατάθεσή της ως μάρτυρας, προσκόμισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έγγραφα και στοιχεία, ενώ αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει με επιστολές, έγγραφα, κ.λπ. την περίοδο κατά την οποία ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του αντεισαγγελέα Λάμπρου Σοφουλάκη που διενεργεί μαζί με τον Ευάγγελο Ζαχαρή την ποινική έρευνα, επικεντρώθηκε στο ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Όπως είναι γνωστό, η Ελένη Ράικου, τον Μάρτιο του 2017 παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο στην κατάθεσή του για ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η διαβίβαση των δύο καταθέσεων έγινε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών που έχουν εξαγγελθεί.

Tags:
Γιάννης Στουρνάρας, Ελένη Ράικου, δικογραφία, Novartis, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK