16:52 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας είχε ο Νίκος Δένδιας. Επί τάπητος η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Συνάντηση εργασίας με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης, στο επίκεντρο τέθηκε η προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και το ευρωπαϊκό μέλλον των χωρών της περιοχής.

Μάλιστα, ο κ. Δένδιας έκανε ειδική μνεία στη δυνατότητα διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του «ανοίγματος» στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

«Νομίζω ότι είναι ένα καλό βήμα να μπορούν οι υπουργοί Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών να μιλάνε μεταξύ τους και να καταλήγουμε σε κοινές θέσεις που αφορούν το κοινό συμφέρον και την κοινή ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» συνέχισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Και πρόσθεσε: «Είναι κάτι το οποίο η Ελλάδα θα συνεχίσει και θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, βγαίνει ξανά από την απομόνωση που η κρίση την οδήγησε».

Μάλιστα, έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα πλέον διαθέτει σημαντική αυτοπεποίθηση «στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη, στον κόσμο».

Σχετικά:

Δένδιας: Επανεκκίνηση των σχέσεων με την Τουρκία, χωρίς εκπτώσεις
Στη Γερμανία τη Δευτέρα ο Δένδιας
Δένδιας: Το ζήτημα των επανορθώσεων θα επιλυθεί με τον τρόπο που είναι σωστό να επιλυθεί
Tags:
Δυτικά Βαλκάνια, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, διπλωματία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργός Εξωτερικών, εξωτερική πολιτική, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK