14:08 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα αφορά τη διερεύνηση των αδικημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, με αφορμή τις καταγγελίες περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis.

Ενόσω οι καταθέσεις των μαρτύρων στις εισαγγελικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι βουλευτές της πλειοψηφίας αναμένεται να υποβάλλουν πρόταση, προκειμένου να διερευνηθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» αναφέρουν ότι το πρώην κυβερνητικό στέλεχος θα ερευνηθεί για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Όπλο στα χέρια των βουλευτών της Ν.Δ. αποτελεί η κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, η οποία φέρεται να κατήγγειλε παρεμβάσεις στο έργο της, με στόχο την άμεση μεταβίβαση της υπόθεσης της Novartis στη Βουλή.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η πρόταση της κυβερνητικής παράταξης να περιλαμβάνει τη διεξαγωγή έρευνας για πιθανές παρεμβάσεις και σε άλλες υποθέσεις, πλην της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει κατονομαστεί από μάρτυρες ως «Ρασπούτιν», κατηγορείται ότι ασκούσε πιέσεις στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στην υπόθεση της Novartis.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εισαγγελικές αρχές είχαν διαβιβάσει στη Βουλή δικογραφία, στην οποία ελέγχονταν συνολικά 10 πολιτικά πρόσωπα. Τελικά, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων προσώπων.

Σχετικά:

Υπόθεση Novartis: Στις εισαγγελικές αρχές καταθέτει η Ράικου
Τι κατέθεσε η Ράικου για Novartis και τη δράση του «Ρασπούτιν»
Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή οι καταθέσεις Ράικου - Στουρνάρα
Tags:
επιτροπή, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, εισαγγελική έρευνα, εισαγγελείς, εισαγγελέας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικαιοσύνη, Βουλή, Βουλή, Novartis, Ελένη Ράικου, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK