ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα «για την πολύ ουσιαστική συνεισφορά του και την διαρκή προσπάθειά του» στην επίλυση του Κυπριακού.

Την αμέριστη στήριξη τα Ελλάδας στα αιτήματα της ελληνοκυπριακής κοινότητας και την ανάγκη να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το Κυπριακό πρόβλημα «ταλανίζει τον Ελληνισμό εδώ και 45 χρόνια», ενώ ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα «για την πολύ ουσιαστική συνεισφορά του και την διαρκή προσπάθειά του στην επίλυση αυτού του εθνικού ζητήματος».

Η πράσινη ατζέντα και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρέθηκε επίσης στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Γκουτέρες με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Του παρουσίασα το σχέδιο της χώρας μας για το πώς η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε.

Επέμεινε ότι αποτελεί υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και ευκαιρία «να αναδείξουμε το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας».

Δεσμεύτηκε ότι έως τα τέλη του 2019 η κυβέρνηση θα έχει παρουσιάσει την επικαιροποιημένη στρατηγική της για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στην Διάσκεψη των Παρισίων.

«Θα είναι τολμηρή, φιλόδοξη και στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος» σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα:

H απρόσμενη on camera συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τσαβούσογλου: «Μην τον πιστεύετε σ’ αυτά που λέει»

Συνάντηση Δένδια – Χριστοδουλίδη: «Η Τουρκία δεν βοηθάει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»

Tags:
ΟΗΕ, κλιματική αλλαγή, Κυπριακό, Νίκος Αναστασιάδης, Αντόνιο Γκουτέρες, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK