02:12 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (104)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της Ελένης Ράικου και κάνοντας λόγο για «κατάπτυστους ισχυρισμούς».

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γύρω από τις καταγγελίες περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον της Ελένης Ράικου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, έκανε λόγο για «ψευδομάρτυρες» και «κατάπτυστους ισχυρισμούς».

«Η ΝΔ στήριξε τη νομικά σαθρή πρότασή της στις καταθέσεις των γνωστών για την "αξιοπιστία" τους και την εν γένει συμπεριφορά τους στον χώρο της Δικαιοσύνης - και όχι μόνο-  κύριο Αγγελή και κυρία Ράικου» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Όμως και οι δυο τους, όπως και κάθε άλλος ψευδομάρτυρας στην υπόθεση αυτή, θα πρέπει να απαντήσουν σε αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τις ίδιες τις καταθέσεις τους. Ειδικά η κυρία Ράικου ίσως χρειαστεί περισσότερο από 2,5 χρόνια, που χρειάστηκε για να τολμήσει να αναφέρει ευθέως το όνομά μου, για να διευκρινίσει τους ψευδείς και κατάπτυστους ισχυρισμούς της για τις δήθεν τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαμε για τη Novartis».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάλεσε την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς να εξηγήσει «για ποιον λόγο επανήλθε να καταθέσει, ενώ είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της».

Και διερωτήθηκε: «Μήπως ενημέρωσε κάποιον τι είχε καταθέσει; Μήπως αυτός δεν έμεινε ικανοποιημένος και την καθοδήγησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να συμπληρώσει τα ψέματά της; Πού πήγε στο ενδιάμεσο των καταθέσεων της και με ποιον συνεννοήθηκε; Μήπως η Novartis πλέον δεν τους αρκεί γιατί είναι ολοφάνερο ότι οι καταγγελίες σε βάρος μου εξελίσσονται σε μεγάλο φιάσκο και προετοιμάζονται για νέα σκευωρία εναντίον μου, χρησιμοποιώντας παρακρατικούς μηχανισμούς, πράκτορες, μυστικές υπηρεσίες και κάθε πρόθυμο ψευδομάρτυρα ή παρανοϊκό μυθομανή; Μήπως η κυρία Ράικου με τη συμπληρωματική της κατάθεση προετοιμάζει το έδαφος;».

«Είναι μεγάλη ντροπή και απόλυτη κατάντια εισαγγελείς και δημοσιογράφοι να συμμετέχουν σε τέτοια βρωμερά παιχνίδια. Εμένα στοχεύουν, αλλά τελικά πλήττουν τη δικαιοσύνη και το πολιτικό μας σύστημα» κατέληξε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ελέγχεται περί πιθανής άσκησης πίεσης σε δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου οι εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη, συνολικά 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με τον κ. Παπαγγελόπουλου να ερευνάται για τέσσερα πιθανά αδικήματα.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (104)

Σχετικά:

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή οι καταθέσεις Ράικου - Στουρνάρα
Novartis: Εντός της ημέρας η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική Επιτροπή
Novartis: Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου
Tags:
σκάνδαλο, Εξεταστική Επιτροπή, ΣΥΡΙΖΑ, Εισαγγελία Διαφθοράς, Εισαγγελία Διαφθοράς, εισαγγελική έρευνα, εισαγγελείς, Ελένη Ράικου, Novartis, Δικαιοσύνη, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK