23:29 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν κατηγορίες και ευθύνες για τη μεταναστευτική κρίση.

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα τελευταία αιματηρά επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας.

Στον απόηχο της σημερινής (Δευτέρα) συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, η αξιωματική αντιπολίτευση σπεύδει να κάνει λόγο για «έλλειψη σχεδίου», η οποία έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου.

«Παρά τα όσα θέλουν να υποστηρίζουν οι κυβερνώντες, κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και δύο μήνες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, αλλά με τους χειρισμούς της έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου, χωρίς διάθεση να κάνει κάτι άλλο πέρα από επικοινωνιακές κινήσεις» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Και προσθέτει: «Την ώρα που τα νησιά είναι ασφυκτικά γεμάτα και η αποσυμφόρησή τους ξεκίνησε με χαρακτηριστική καθυστέρηση, μόλις στα τέλη Αυγούστου, την ώρα που στη Μόρια εξελίσσεται μια ανθρωπιστική τραγωδία, η Νέα Δημοκρατία κάνει επίδειξη δύναμης σε οικογένειες με μικρά παιδιά που μεταφέρονται σε ακατάλληλες ανοιχτές δομές, τις οποίες αρκετοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν με προορισμό το "πουθενά"».

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στην απόφαση της Συνόδου της Μάλτας για τον καταμερισμό των μεταναστών – προσφύγων που φθάνουν στην Ιταλία, σε διάφορα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε συμμετείχε στη Σύνοδο, ούτε έχει διεκδικήσει τίποτα μέχρι στιγμής από την ΕΕ, όπως είχε πράξει τα προηγούμενα χρόνια στις συναντήσεις των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, γεμίζει ασφυκτικά τα κέντρα κράτησης και στήνει πρόχειρες "ανοιχτές δομές" χωρίς αξιοπρεπείς συνθήκες και χωρίς ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών στέλνοντας ξεκάθαρα μήνυμα αποτροπής, χωρίς κανένα αποτέλεσμα αλλά και καλλιεργώντας έναν επικίνδυνο κοινωνικό αυτοματισμό» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα παραπάνω όμως, δεν άφησε αναπάντητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο υπενθυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ τις δράσεις της νέας κυβέρνησης στο πεδίο της μετανάστευσης.

Διαβεβαιώνει δε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δεχθεί η Ε.Ε και η υλοποίηση του οποίου προχωράει με ταχείς ρυθμούς.

Βασικό τμήμα του συγκεκριμένου σχεδίου αποτελεί η μεταφορά 4.000 αιτούντων άσυλο από τη νησιωτική Ελλάδα στην ενδοχώρα, αριθμός ο οποίος αναμένεται να τριπλασιαστεί έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζει μάλιστα, το σχέδιο δημιουργίας νέων δομών φιλοξενίας, με οργάνωση και ασφάλειας, ανά την Ελλάδα.

Επισημαίνει, επιπλέον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εγκλώβισε τη χώρα στην συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας», και «τώρα εμφανίζεται κριτής, με άγνοια, για τη συμφωνία της Μάλτας και τιμητής, με αφροσύνη, για το τι πράττει η κυβέρνηση».

«Το μεταναστευτικό είναι πολυδιάστατο θέμα και δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση αλλά για πολιτικές συνεργασίας» καταλήγει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά:

«Καζάνι» που βράζει η Χίος: «Ζούμε ξανά μέρες του 2015 στο μεταναστευτικό»
Υπουργικό για μεταναστευτικό: Επιστροφές, αποσυμφόρηση, κλειστά κέντρα για όσους δεν παίρνουν άσυλο
Κίνημα Αλλαγής για μεταναστευτικό: Γενικόλογες και πρόχειρες προτάσεις
Tags:
Κυβέρνηση, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, πρόσφυγας, παράνομη μετανάστευση, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, υπουργείο Μεταναστευτικης Πολιτικής, διακίνηση μεταναστών, μεταναστευτικό, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK