19:07 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για την υπόθεση Novartis.

Άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis εισηγήθηκε στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Την άρση της ασυλίας του είχε ζητήσει από τα μέλη της Επιτροπής και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, προκειμένου – όπως είπε – «να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και μην μείνει καμία σκιά για την αθωότητά του».

«Δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το "ρασπουτινικό" παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος, ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις για την υπόθεση.

​Με αυτό το σκεπτικό, υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν τόσο το ΚΙΝΑΛ, όσο και η ΝΔ, με την απόφαση της Επιτροπής να είναι ομόφωνη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε εξάλλου την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, με ψήφους 7 έναντι 4 κατά.

Ο κ. Κυρανάκης είχε μηνυθεί από τη ΜΚΟ «Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι», η οποία τον κατηγόρησε πως προέβη σε ρατσιστικό σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Novartis: Στην αντεπίθεση ο Παπαγγελόπουλος – «Κατάπτυστοι οι ισχυρισμοί της Ράικου»

Novartis: Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

Σχετικά:

Υπόθεση Novartis: Στην αντεπίθεση ο Παπαγγελόπουλος – «Κατάπτυστοι οι ισχυρισμοί της Ράικου»
Tags:
Κωνσταντίνος Κυρανάκης, άρση ασυλίας, ασυλία, Βουλή, Ανδρέας Λοβέρδος, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK