02:33 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στον Έβρο, όπου παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2019». Το μήνυμα που έστειλε για την αμυντική ικανότητα της χώρας.

Βέβαιος για την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής «Αετός», στην Αλεξανδρούπολη.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν παύουν να προκαλούν τον θαυμασμό όλων μας με την οργάνωση τους την ταχύτητα τους, την αποτελεσματικότητα τους και τον απαράμιλλο επαγγελματισμό τους» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δεν παρέλειψε δε, να εξάρει το αξιόμαχο των Ένοπλων Δυνάμεων, αλλά και τον συντονισμό όλων των μονάδων, όπως και την «εντυπωσιακή εξοικείωση του προσωπικού με τα νέα οπλικά συστήματα».

«Αλλά και κυρίως τις ικανότητες και τις αρετές του κάθε ένστολου ξεχωριστά.  Όπως βέβαια και τις ηγετικές ικανότητες των αξιωματικών μας» έσπευσε να προσθέσει, στο ίδιο πλαίσιο.

Και συνέχισε: «Σήμερα, εδώ από τον ακριτικό Έβρο, γίναμε όλοι μάρτυρες του ισχυρού εθνικού φρονήματος όλων των στρατευμένων. Αυτό ήταν είναι και θα είναι το δόρυ αλλά ταυτόχρονα και η ασπίδα της πατρίδας μας.» 

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πυλώνας ισχύος της χώρας - στον αέρα, στην ξηρά και στην θάλασσα - στους κυματισμούς των διεθνών σχέσεων και στις άγονες ρητορικές εξάρσεις».

«Απαντούν πάντα με ψυχραιμία με προετοιμασία και κυρίως με αυτοπεποίθηση. Παρατηρούν και αγρυπνούν αλλά βρίσκονται πάντα σε διαρκή ετοιμότητα. Γνωρίζουν άλλωστε ότι έχουν δίπλα τους όχι μονό το διεθνές δίκαιο, αλλά και  δυνατούς συμμάχους» συμπλήρωσε, στον ίδιο τόνο, ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι η Ελλάδα «χωρίς καμία αμφιβολία, βρίσκεται σε καλά, στιβαρά και στερεά χέρια».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων», το πρωί της Τετάρτης, ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού σ’ όλη τη χώρα.

Επρόκειτο για σήμανση αεροπορικής επίθεσης, η οποία είχε  χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων και διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί
Τι συζήτησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάριο Ντράγκι
Tags:
Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, άμυνα, στρατιωτική άσκηση, Ένοπλες Δυνάμεις, ένοπλες δυνάμεις, Ελληνικός Στρατός, Στρατός Ξηράς, στρατός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK