09:52 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε πως ο τρόπος ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ δεν θα επηρεάσει την αποστολή του.

Στις αντιδράσεις για την αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ απαντά ο  υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας που συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Οργανισμού στο υπουργείο Υγείας ξεκαθάρισε πως η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει καθόλου τον σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ.

«Είναι σαφές ότι η Διοίκηση του οργανισμού δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου», σημείωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Υγείας μετά το τέλος της συνάντησης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η ενίσχυση της αποστολής και των δράσεών του οργανισμού.

«Το ΚΕΘΕΑ είναι και θα συνεχίσει να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, καθώς επιχορηγείται ετησίως με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διασφαλίζουμε τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του οργανισμού, χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ η επιχορήγησή του», υπογράμμισε.

Διασαφήνισε δε ότι η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει καθόλου την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου

 «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση η πολύ σημαντική κοινωνική δράση του ΚΕΘΕΑ. Επιπλέον, δίνουμε δύναμη στα μέλη του, μιας και η Γενική Συνέλευση μετατρέπεται από όργανο που περιοριζόταν απλώς στην εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων που χαράσσει και διαμορφώνει τη στρατηγική του Οργανισμού σε ζητήματα σχεδιασμού των δράσεων, στους ειδικότερους τομείς της θεραπείας και των ιδεολογικών θεμάτων, αλλά και της επιλογής προγραμμάτων απεξάρτησης», κατέληξε.

Tags:
Διοικητικό Συμβούλιο, Υπουργείο Υγείας, ΚΕΘΕΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK