ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συζήτηση με του Μάικ Πομπέο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επεκτάθηκε και στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας.

Η ασφάλεια και η ενεργειακή συνεργασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Πομπέο τόνισε τη θέση που κατέχει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει για την προώθηση της περιφερειακής πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συζήτηση επεκτάθηκε και στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας, ενώ ο Μάικ Πομπέο αισθάνθηκε ενθαρρυμένος από το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης που του παρουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

​Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλος, αναφέρεται ότι δόθηκε έμφαση στην περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ που επικαλείται την ανακοίνωση «ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, ενισχυμένη περαιτέρω από την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας. Ο υπουργός μεταβίβασε την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις ζωτικές συνεισφορές της Ελλάδας ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και για την εκπλήρωση της δέσμευσης για δαπάνες 2% (αμυντικές δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ)», σημειώνει η ανακοίνωση.

Tags:
ασφάλεια, ενέργεια, ΗΠΑ, συνάντηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάικ Πομπέο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK