05:23 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 00
Βρείτε μας

Δριμεία ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταδικάσει άμεσα τις «ακροδεξιές ύβρεις» του βουλευτή του.

Φωτιές άναψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος που σε συνέντευξή του στην Κύπρο χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ «αδικαιολόγητο σε μία σειρά από εθνικά ζητήματα».

Σημειώνεται ότι χθες ο βουλευτής προκάλεσε τη μήνιν όταν δημοσίευσε το όνομα διαδηλωτή που πήρε μέρος στην πορεία του Σαββάτου.

Όπως είπε ο κ. Μπογδάνος «ο Κυπριακός Ελληνισμός ψηφίζει με υψηλά ποσοστά ένα κόμμα, το οποίο φαίνεται να έχει αλλεργία στον Ελληνισμό» και παρατήρησε ότι «η πολιτική σκηνή της Κύπρου αδυνατεί να κάνει το αυτονόητο» μιλώντας στο Σίγμα.

Σε άλλη συνέντευξή του, στο reporter.com, ανέφερε ότι «το ΑΚΕΛ ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάει για Ελληνισμό και ελληνικό πατριωτισμό. Η ιστορία του ΑΚΕΛ είναι δυστυχώς διάσπαρτη από στιγμές ντροπής. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατό στρογγυλός σε αυτό που λέω, αλλά συχνά το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται σα να έχει αλλεργία σε κάθε τι το ελληνικό».

Επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι «ξ προηγούμενη ελληνική διακυβέρνηση του νεοαριστερού και εθνικά μειοδοτικού τελικά, στις επιλογές του, όπως με το Μακεδονικό, ΣΥΡΙΖΑ και των υποκριτών ΑΝΕΛ του κυρίου Καμμένου έφερε τη χώρα σε δύσκολη θέση, σε μία σειρά από γεωπολιτικά ζητήματα και κράτησε πίσω και την αμυντική ανάπτυξη της χώρας. Το ζήτημα δεν είναι αν πέταξαν τα F16, αλλά τι κάνουμε για να υπερασπίσουμε τον κυπριακό Ελληνισμό».

Μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε πως «αν δεν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της Τουρκίας, τότε θα ανοίξουμε το δρόμο στους φασίστες».

«Σεσημασμένος ακροδεξιός» απαντά το ΑΚΕΛ

Δριμεία ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ με τον εκπρόσωπο του κόμματος Στέφανο Στεφάνου να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι

«Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ επέλεξε να προσκαλέσει στην Κύπρο αυτόν τον σεσημασμένο ακροδεξιό -ο οποίος, για παράδειγμα, ολοφύρεται επειδή ένας συνοριοφύλακας αγκάλιασε ένα πρόσφυγα που διασώθηκε από τη θάλασσα- για να συζητήσει το μεταναστευτικό» σημειώνει.

Μάλιστα, τονίζει ότι «ο συγκεκριμένος βουλευτής, που συνάντησε μάλιστα και Υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, είναι αυτός που ειρωνευόταν τη μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Μάγδα Φύσσα και εξέφραζε τη συμπάθεια του στο δολοφόνο».

«Να καταδικάσει τις ακροδεξιές ύβρεις ο κ. Μητσοτάκης»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τομέα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ομογενειακών Υποθέσεων σχολιάζει ότι «δεν προκαλεί έκπληξη, το ακροδεξιό παραλήρημα του Κ. Μπογδάνου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο».

Αναφέρει επιπλέον ότι όμως «ο Κ. Μπογδάνος δεν είναι πια ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ούτε ένας απλός σχολιαστής. Είναι βουλευτής της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ένας σύγχρονος, φιλελεύθερος πολιτικός [...] Δεν είναι δυνατόν η Ν.Δ., μπροστά σε αυτή την εξαγωγή ακροδεξιού μίσους στην Κύπρο, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, να σιωπά».

Προσθέτει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να καταδικάσει τις ακροδεξιές ύβρεις του βουλευτή του».

Tags:
Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΕΛ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK