08:19 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για μέγιστη πολιτική δειλία που συνιστά η απουσία του και διπλή δειλία που δεν έκανε την ίδια πρόταση και για τον ίδιο.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που συζητά η Βουλή.

Κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για μέγιστη πολιτική δειλία που συνιστά η απουσία του και διπλή δειλία που δεν έκανε την ίδια πρόταση και για τον ίδιο. Απέδωσε αυτή την επιλογή σε προσπάθεια της ΝΔ να γλιτώσει τον πολιτικό και διεθνή εξευτελισμό.

«Αυτή η διπλή σας δειλία σας καθιστά φαιδρούς ενώπιον της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και εκτίμησε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα καθώς κατά βάθος η ΝΔ κινείται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου για την προσπάθεια που γίνεται για πραγματική δικαιοσύνη.

«Αν σε κάτι αποτύχαμε δεν ήταν γιατί ελέγξαμε τη Δικαιοσύνη όπως ανοήτως μας κατηγορείται, αλλά αντιθέτως γιατί δεν καταφέραμε να καταπολεμήσουμε όσο βαθιά θέλαμε τα κυκλώματα στα βάθη των θεσμών» είπε χαρακτηριστικά.

Επέκρινε τη ΝΔ γιατί αποφάσισε όπως είπε να παραπέμψει «για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, έναν υπουργό σε ειδικό δικαστήριο, όχι γιατί έχετε κάποια ένδειξη σκανδάλου, όχι γιατί κατηγορείται ότι ζημίωσε με πράξεις ή με παραλήψεις το ελληνικό δημόσιο, ούτε γιατί τον κατηγορείτε ότι έβαλε το χέρι στο μέλι. Αλλά γιατί είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis».

Κατά τον κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση δεν θέλει να μιλάει για τη Novartis και ανέφερε ότι Novartis μεταξύ άλλων «είναι φάρμακο να στοιχίζει 1.087 ευρώ για τον Γάλλο και 3.300 ευρώ για τον Έλληνα, είναι ιατρικό εξάρτημα με κόστος 1.225 ευρώ να πωλείται 5.450 ευρώ στην Ελλάδα, είναι ιατρικό μηχάνημα να πωλείται στην Ελλάδα σε τιμή 45 φορές μεγαλύτερη από αυτή του εξωτερικού».

Απάντησε στα περί σκευωρίας λέγοντας ότι «αν οι δικαστές ήταν σκευωροί, όπως τους καταγγέλλετε από τη πρώτη μέρα για να τους τρομοκρατήσετε προκειμένου να μην πράξουν το καθήκον τους, δε θα είχαν κάνει σκευωρία αλά καρτ, αλλά θα έπρατταν το πιο εύκολο για αυτούς, να ασκήσουν ποινικές διώξεις αδιακρίτως και να διερευνηθεί περαιτέρω η πιθανή εμπλοκή και η ευθύνη».

«Εκτός δηλαδή αν ισχυρίζεστε ότι είναι προϊόν σκευωρίας το έγγραφό του FBI που περιγράφει το σκάνδαλο που διερευνούν οι αμερικανικές αρχές και το οποίο κάνει ονομαστική αναφορά σε 7 από τα 10 αρχικώς εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα» πρόσθεσε.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «η λέξη που σιγοψιθυρίζουν στις πλατείες και που φωνάζουν στα καφενεία, οι συνταξιούχοι που πλήρωσαν το φάρμακό τους διπλά, οι απολυμένοι από τη κρίση, οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό. Δεν είναι σκευωρία. Δυστυχώς για σας, ότι και να κάνετε. Η λέξη είναι Δικαιοσύνη».

Προειδοποίησε ότι «όσα ειδικά δικαστήρια και να στήσετε για να αποδείξετε δήθεν σκευωρίες, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και η πλειοψηφία όσων σας ψήφισε, γνωρίζει ποιο είναι το σκάνδαλο και ζητά δικαιοσύνη. Και τώρα βλέπει εσάς, να προσπαθείτε να το θάψετε. Κάτω από την ομίχλη της δήθεν σκευωρίας. Να το θυμάστε, δε θα σας βγει σε καλό».

Tags:
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK