07:47 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε διάψευση δημοσιευμάτων, κατά τα οποία θα δημιουργηθούν κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων και προαναχωρησιακά Κέντρα σε στρατόπεδα προχώρησαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ανυπόστατα και αναληθή χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι δημοσιεύματα, κατά τα οποία σχεδιάζεται η δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, καθώς και προαναχωρησιακών κέντρων, σε ενεργά ή μη στρατόπεδα της ενδοχώρας.

Κατά τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Υποδοχής εφαρμόζεται ήδη και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.

Κοινό μήνυμα Ελλάδας, Κύπρου, Βουλγαρίας για το μεταναστευτικό – Κατέθεσαν έγγραφο με προτάσεις

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι υπουργοί της Ελλάδας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας απέστειλαν κοινό μήνυμα προς τους ομολόγους τους στο συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

Οι τρεις χώρες κατέθεσαν ένα κοινό έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος - σε κοινές δηλώσεις του με τον Βούλγαρο και τον Κύπριο ομόλογό του – σκοπός είναι να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην ΕΕ, ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η πιο σημαντική και ευάλωτη περιοχή σε ό,τι αφορά την πρόκληση του μεταναστευτικού για την Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, τόνισε ότι ενώ στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αυξηθεί οι αφίξεις σημαντικά, καθώς και ότι «δεν έχουν γίνει αρκετά» για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Περιγράφοντας τα μέτρα που προτείνουν οι τρεις χώρες, αναφέρθηκε σε ένα σύστημα μετεγκατάστασης προσφύγων που βρίσκονται στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και σε έναν αξιόπιστο μηχανισμό επιστροφών από την ΕΕ.

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στη Λέσβο

Συνολικά 377 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο από τη Δευτέρα έως και το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ενώ σε Χίο και Σάμο πέρασαν 244 και 28 αντίστοιχα.

Οι αφίξεις, πάντως, εμφανίζονται μειωμένες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα καθώς ο μέσος όρος ημερήσιων αφίξεων είναι 119 έναντι 197, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σήμερα στη Λέσβο διαμένουν 15.000 αιτούντες άσυλο, με την πλειονότητα να είναι από το Αφγανιστάν (70%), τη Συρία (12%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (4%) και τη Σομαλία (4%).

Στην πλειονότητά τους είναι παιδιά (42%) εκ των οποίων τα περισσότερα είναι κάτω από 12 ετών, ενώ οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 24% του πληθυσμού. Περίπου το 18% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή μακριά από τις οικογένειές τους και προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης:

Μέτωπο «πίεσης» στην Ε.Ε. από Ελλάδα ­- Κύπρο - Βουλγαρία απέναντι στο μεταναστευτικό

Γεωργιάδης: Η Αμυγδαλέζα ήταν Four Seasons μπροστά στη Μόρια

Tags:
στρατόπεδο, Κυβέρνηση, Μέγαρο Μαξίμου, πρόσφυγες, Προσφυγικό, μεταναστευτικό, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK