13:00 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (172)
0 0 0
Βρείτε μας

Ζητήματα που θα απασχολήσουν το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ο ρόλος της στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν το Brexit και ειδικά οι συνέπειες μιας «άτακτης» εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ οι δύο άνδρες στάθηκαν και στη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, δόθηκε έμφαση στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος, υπό την προϋπόθεση της τήρησης εκ μέρους της Τουρκίας των υποχρεώσεων της στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης έχει κατ' επανάληψη τονίσει πως «η Ελλάδα είναι χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής το θέμα της Τουρκίας

Την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το ζήτημα των ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μπήκε στην ατζέντα της επόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με πρωτοβουλία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα η Ευρώπη να ανταποκριθεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Γιούνκερ για ανατολική Μεσόγειο: Είμαι Κύπριος

Τη στήριξή του στην Κύπρο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν «σχετικά με τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είμαι Κύπριος και θα παραμείνω πλήρως αλληλέγγυος με την Κύπρο».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής το θέμα της Τουρκίας

Γιούνκερ για ανατολική Μεσόγειο: Είμαι Κύπριος

Γεύμα Τσίπρα με Τουσκ: Τι συζήτησαν

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (172)
Tags:
Προσφυγικό, μεταναστευτικό, Βαλκάνια, Κυπριακή ΑΟΖ, Κυπριακό, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Ντόναλντ Τουσκ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK