ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την παραίτηση της υπέβαλε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου, μετά από ανοιχτή επιστολή εναντίον της μεταφοράς μεταναστών στο «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια.

Την παραίτησή της υπέβαλε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από ανοιχτή επιστολή που είχε στείλει εκφράζοντας την αντίθεση στη μεταφορά μεταναστών στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» (πτέρυγα Μπόμπολα), στα Μελίσσια.

Στην ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Φαίη Νικητοπούλου εξέφραζε την αντίθεση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης στη μεταφορά μεταναστών στον συγκεκριμένο χώρο, δηλώνοντας παράλληλα τη στήριξη στην τοπική δημοτική αρχή.

Η επιστολή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή με τίτλο «ΟΝΝΕΔ Πεντέλης όπως Χρυσή Αυγή».

Η παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Μετά τις αντιδράσεις, η Φαίη Νικητοπούλου υπέβαλλε την παραίτησή της, όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα μάλιστα με τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος της κ. Νικητοπούλου.

«Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, την οποία και έκανε δεκτή», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.

Σημειώνεται επίσης ότι «τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες».

Η επιστολή της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης κατά της μεταφοράς μεταναστών στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

«ΟΧΙ στην αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών στα Μελίσσια. Δηλώνουμε συμπαράσταση στη δήμαρχο της πόλης μας (σ.σ. Δήμητρα Κεχαγιά)», αναφέρει ανάρτηση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης στο Facebook που δημοσιεύει την ανοιχτή επιστολή που εστάλη το Σάββατο στον κ. Χρυσοχοϊδη.

Στην επιστολή που υπογράφει η Φαίη Νικητοπούλου σημειώνεται ότι «συμπαριστάμεθα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας του ανατολικού Αιγαίου οι οποίοι πλέον ζουν μια ζωή κόλαση με τις ορδές ασύντακτων μεταναστών που τους έχουν κατακλύσει» αλλά «δε συμφωνούμε με τη μεταφορά του προβλήματος σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».

Στη συνέχεια, η συντάκτρια της επιστολής παραθέτει σειρά λόγω για τις οποίες αντιτίθεται στη μεταφορά μεταναστών στο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Ο χώρος, αναφέρει η κ. Νικητοπούλου, «έχει συγκεκριμένη χρήση γης» και δεν είναι ούτε κατασκήνωση, ούτε ίδρυμα, ούτε στρατώνας.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η ύπαρξη ευάλωτων ομάδων θα προσελκύσει εγκληματίες που θα απειλούν μετανάστες και κατοίκους. Η λεωφόρος Πηγής, μπροστά από το νοσοκομείο, αποτελεί κεντρικό οδικό άξονα απ’ όπου περνάει λεωφορείο κι εάν δεν γίνουν συγκοινωνιακές παρεμβάσεις «θα θρηνήσουμε θύματα», προσθέτει.

Παράλληλα, σημειώνει ότι πρόσφυγες και μετανάστες δηλώνουν ψευδείς ηλικίες για να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων, ενώ η τυχόν μετεγκατάσταση θα απαιτήσει την ύπαρξη μονάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ για πρόληψη πανδημιών.

«Εάν όντως οι μελλοντικοί τρόφιμοι μετανάστες είναι ανήλικοι, θα χρειαστεί να πάνε σχολείο. Σε ποιο σχολείο θα πάνε;» διερωτάται η κ. Νικητοπούλου προσθέτοντας ότι εάν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος, τότε «τα δικά μας τα παιδιά» είναι καταδικασμένα να μη μάθουν γράμματα.

Παρατηρεί, ακόμη, ότι ανήλικοι μετανάστες θα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι. «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε ειδικά γεύματα, τύπου ‘χαλάλ’; […] Πώς θα αντιμετωπίσουμε σεξουαλικά πειράγματα;» διερωτάται, μεταξύ άλλων, ενώ σημειώνει ότι «δεν θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού».

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΝΝΕΔ Πεντέλης όπως Χρυσή Αυγή

Η δημοσιοποίηση της ανοιχτής επιστολής προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωση την Κυριακή συνέδεσε ευθέως την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η ανοιχτή επιστολή «αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα “μόνο για Έλληνες”».

Χαρακτηρίζοντας το κείμενο «κατάπτυστο», ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι συγκεντρώνει όλα τα «ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ιδιαίτερα σε σημείο της επιστολής για τους ανήλικους πρόσφυγες, καθώς όπως καταγγέλλει προβαίνουν σε «αποκρουστική διατύπωση». Η επίμαχη φράση είναι: «Ακόμα όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;»

ΟΝΝΕΔ Πεντέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ορό «ένταξη» εννοούν το κολαστήριο της Μόριας που δημιούργησαν

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook πριν την παραίτηση της προέδρου Φαίης Νικητοπούλου, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης επιχειρούσε να περάσει στην αντεπίθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ύστερα από όλες τις προκλήσεις και τις αλλοιώσεις των λόγων μας, κατανοούμε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για πολλές απόψεις. Από εδώ και πέρα σιωπούμε και αφήνουμε τους υβριστές να αναπτύξουν τους δικούς τους λόγους», ανέφερε η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

Προσέθετε ακόμη ότι αυτό που οι ίδιοι ζήτησαν ήταν να ληφθούν υπόψη όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές και χώρες, εκτιμώντας ότι έτσι μπορεί και να επιλυθούν.

«Για να υπάρξει ομαλή ένταξη χρειάζονται προϋποθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του που μας εγκαλούν, με τον ορό “ένταξη” προφανώς εννοούν το κολαστήριο της Μόριας που δημιούργησαν», τόνιζε η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

Καταλήγοντας, η τοπική οργάνωση της γαλάζιας νεολαίας σημείωνε ότι είναι η μοναδική που καταθέτει επιχειρήματα και περιμένει προτάσεις επίλυσης για τα λίγα σχολικά συγκροτήματα, το κακό οδικό δίκτυο κι άλλα προβλήματα στα Μελίσσια.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση το Σάββατο, μετά και τη δημοσιοποίηση της ανοιχτής επιστολής, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης είχε σπεύσει να εκφράσει την απερίφραστη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ξέρουν να αποδέχονται οτιδήποτε γίνεται νόμος ή αποφασίζει η κυβέρνηση.

«Στα πλαίσια της διαβούλευσης, ζητούμε τα δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη μας και κατανόηση για τις ευαισθησίες που αφορούν στην καθημερινότητά μας», ανέφεραν.

ΟΝΝΕΔ: Ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει και η ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας ότι βρίσκεται δίπλα στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό «με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό» και «χωρίς φωνές εντυπωσιασμού».

«Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση και για το λόγο αυτό θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα εξηγήσεις», πρόσθετε η νεολαία της ΝΔ.

Καταλήγοντας, η ΟΝΝΕΔ ευχαριστούσε «το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού» και σημείωνε:

«Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα».

Tags:
ΟΝΝΕΔ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστης, μετανάστες, Πεντέλη, Μελίσσια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK