12:44 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, αναφέρθηκε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου και πώς αυτή συνδέεται με την υπόθεση της Novartis.

Για στοχοποίησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως αντιστάθμισμα στην υποχώρηση και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.   

Από το βήμα εκδήλωσης για την παρουσία του βιβλίου «Η Τελευταία Μπλόφ», ο κεντρικός τραπεζίτης εξήγησε ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου του 2015 ήταν μία ήττα και μία υποχώρηση για την τότε κυβέρνηση.

«Έπρεπε λοιπόν με κάθε τρόπο, αυτή η ήττα και αυτή η υποχώρηση να αντισταθμιστούν από κάτι άλλο. Και αυτό το κάτι άλλο ήταν η στοχοποίηση, με τρόπο εξωθεσμικό και φρικτό, των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και γενικά προσώπων που δεν ήταν διατεθειμένα να παραβούν το καθήκον τους και να καταλύσουν την ανεξαρτησία των θεσμών που υπηρετούν» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Και για να γίνει η πίεση στα πρόσωπα αυτά ακόμα μεγαλύτερη, η στοχοποίηση συμπεριέλαβε και μέλη της οικογένειάς τους, κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο σε πολιτισμένα κράτη».

«Δεν θα πω όμως περισσότερα γι’ αυτό, μιας και η Βουλή των Ελλήνων και η Δικαιοσύνη, έχουν ήδη αναλάβει την διερεύνηση των υποθέσεων αυτών. Είμαι βέβαιος ότι τόσο οι βουλευτές που έχουν επιφορτιστεί με το έργο αυτό, όσο και οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα ρίξουν άπλετο φως και θα αποκαλύψουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς» κατέληξε.

Η παραπάνω δήλωση του κ. Στουρνάρα αφορά την υπόθεση της Novartis και την έρευνα της δικαιοσύνης εις βάρος 10 πολιτικών προσώπων.

Βέβαια, η υπόθεση για τα περισσότερα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα – συμπεριλαμβανομένου και του κ. Στουρνάρα – έχει ήδη τεθεί στο αρχείο, με τις εισαγγελικές αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο σκευωρίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Στουρνάρας κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τη Novartis

Στουρνάρας για κόκκινα δάνεια: «Σημαντικό βήμα το σχέδιο Ηρακλής αλλά δεν επαρκεί»

Σχετικά:

Ο Στουρνάρας κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τη Novartis
Στουρνάρας για κόκκινα δάνεια: «Σημαντικό βήμα το σχέδιο Ηρακλής αλλά δεν επαρκεί»
Tags:
Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, δικαστική απόφαση, δικαστική έρευνα, δικαστικοί, υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικαιοσύνη, Novartis, Τράπεζα της Ελλάδος, Κεντρική Τράπεζα, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK