18:52 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρώτο εξάμηνο του 2015, στο προσφυγικό, αλλά και στην Τουρκία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του, με αφορμή τη διήμερη επίσκεψή του στην Αχαΐα.

Ίσως αισθανθώ και εγώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό στη διάρκεια της περιοδείας του στην Αχαΐα, κάνοντας μνεία στις ημέρες του 2015.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Ionian TV και όσον αφορά στα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «τις τελευταίες μέρες όλοι να θέλουν να γράψουν και από ένα βιβλίο για την περίοδο αυτή, πράγμα το οποίο σημαίνει ήταν στα αλήθεια πολύ ιστορικές και κρίσιμες, τόσο οι επιλογές, όσο και οι στιγμές».

Και συνέχισε: «Ίσως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για την σύγχρονη ιστορία του τόπου, δηλαδή εγώ, να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα, αλλά αυτό που προέχει για εμένα τούτη την ώρα είναι να βγάλουμε πρωτίστως τα πολιτικά συμπεράσματα».

Ο ίδιος, ερωτηθεί για την αυτοκριτική μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι πρόκειται για «μία διαδικασία που δεν μπορεί κανείς μέσα σε τρεις μήνες να βγάλει γόνιμα συμπεράσματα», καθώς επεσήμανε, «αυτά τα 4,5 χρόνια ήταν τα πιο κρίσιμα χρόνια της μεταπολιτευτικής ιστορίας, όπου η δική μου κυβέρνηση διαχειρίστηκε ίσως τα πιο δύσκολα προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών και μάλιστα όλα μαζί σωρευμένα».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «από τις 7 Ιουλίου μέχρι και σήμερα έχει κάνει ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το πρώτο τρίμηνο».

Όπως είπε, ειδικότερα, κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και «ξήλωσε» από τις θέσεις τους «όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν την εμπειρία και χειρίζονταν επί τέσσερα χρόνια το πρόβλημα», ενώ ακυρώθηκαν και τα προγράμματα «τα οποία είχαμε έτοιμα, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού», επεσήμανε. 

Για την Τουρκία, τέλος, ανέφερε ότι είναι ένας απρόβλεπτος γείτονας με επιθετική συμπεριφορά, προσθέτοντας ότι αγνοεί το διεθνές δίκαιο.

«Με βάση την εμπειρία που έχω, θα πρέπει να πω ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν πιάνει στην Τουρκία και στον πρόεδρο Ερντογάν, διότι όταν συνειδητοποιήσει τη δική σου αδυναμία, θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί με ακόμα χειρότερο τρόπο», σημείωσε ακόμη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία του για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και «την αδράνεια και την καθυστέρηση της χώρας, αλλά και για την αδυναμία της να υψώσει το ανάστημά της όπως πρέπει και όπως μπορεί». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Tags:
Τουρκία, Προσφυγικό, κρίση, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK