23:00 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νίκος Βούτσης διέψευσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει αίτημα στη Ρωσία για την εκτύπωση δραχμών, όπως ισχυρίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, διέψευσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «φλέρταρε» με την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, στον απόηχο των δηλώσεων Στουρνάρα ότι η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές.

«Ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση μας, δεν είχε φλερτάρει με την ιδέα της εξόδου από την ΕΕ ως γραμμή δικιά μας, ως επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι εάν «δεν φλερτάρεις» με τέτοιες ιδέες, τότε δεν μπορούν εύκολα να σε εξωθήσουν στην «τελική πράξη».

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στο Open, εξήγησε ότι είχε στηθεί «μια μηχανή» με επικεφαλής τη Γερμανία που ήθελαν να δείξουν μια σκληρή τακτική και να μας οδηγήσουν στο Grext για «παραδειγματισμό», όπως είπε, άλλων χωρών. Ωστόσο δεν το πέτυχαν, χάρη και στη βοήθεια συμμάχων στην Ευρώπη, όπως ανέφερε.

«Ποτέ δεν παίξαμε κορώνα-γράμματα το “μένουμε ή φεύγουμε” ως δικιά μας επιλογή», επανέλαβε.

Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Στουρνάρα εάν έχει μια τέτοια ενημέρωση, να το ψάξει με τον κ. Ολάντ και τον κ. Πούτιν.

Κληθείς να σχολιάσει όσα έχει πει και γράψει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Βούτσης περιορίστηκε να απαντήσει: «Ό,τι λέει στο βιβλίο του για τον εαυτό του ισχύει. Πέρα από τις υπερφίαλες απόψεις και σκέψεις».

Διευκρίνισε ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε κάποια «εναλλακτικά σενάρια» που τα είχε εκθέσει, αλλά δεν έγιναν δεκτά από την κυβέρνηση και δεν υποβλήθηκε ποτέ αίτημα σαν αυτό που ισχυρίστηκε ο κ. Στουρνάρας.

Tags:
Γιάνης Βαρουφάκης, Διαπραγμάτευση, Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, Ευρώ, Γιάννης Στουρνάρας, Νίκος Βούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK