18:13 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, στις Βρυξέλλες, με στόχο τη συγκρότηση κοινού μετώπου σε συγκεκριμένους άξονες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το «παρών» σήμερα, στις 12:45, στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών ως  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τις προηγούμενες φορές είχα λάβει μέρος ως πρωθυπουργός.

Πηγές της Κουμουνδούρου που επικαλείται το ΑΠΕ αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρα συμμετέχοντας ως παρατηρητής στις διαδικασίες των Ευρωσοσιαλιστών και με τις συναντήσεις που θα έχει με τα προεδρεία των ευρωομάδων της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, συνεχίζει «να χτίζει γέφυρες» με προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Στόχος, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι η συγκρότηση ενός κοινού μετώπου πάνω στους εξής άξονες:

  • Μια κοινωνική Ευρώπη με αναχώματα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές - Μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.
  • Βιώσιμη ανάπτυξη - Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
  • Διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού με βάση το διεθνές δίκαιο και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
  • Αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της ΕΕ υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας.

Στις σημερινές παρεμβάσεις του, ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Εξάλλου, χτες ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο και συζήτησε για «καυτά» θέματα, όπως το προσφυγικό, τις εξελίξεις στη Συρία και την κυπριακή ΑΟΖ. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε, μάλιστα, την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Το σημερινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Σήμερα, Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις 9:00 με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ-Μαρία Σασόλι.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τα προεδρεία των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Στις 16:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στο φόρουμ «State of Europe» που διοργανώνει το think tank «Friends of Europe».

Tags:
σοσιαλιστές, Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK