02:15 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επέτειος σήμερα για τα 38 χρόνια από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά προέβη σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως «ημέρα της Αλλαγής» θυμάται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, ημέρα από την οποία έχουν περάσει 38 χρόνια.

«18.10.1981: Μία ελπίδα που δεν διαψεύστηκε! Σαν σήμερα η Αλλαγή!», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Φώφη Γεννηματά.

Στη συνέχεια, προσθέτοντας έναν πιο προσωπικό τόνο σε εκείνο το πολιτικό ορόσημο γράφει για το τι θυμάται η ίδια από την ημέρα εκείνη.

«Στο άκουσμα της μεγάλης νίκης χιλιάδες ανθρώπων ξεχύνεται στους δρόμους. Το θυμάμαι σαν να είναι χθες... Κατεβαίνω την Πανεπιστημίου, είμαστε ένα ορμητικό ποτάμι νέων παιδιών. Με τις σημαίες μας ψηλά. Η μέθη της νίκης που μας έχει συνεπάρει κάνει τα βήματά μας γοργά. Τα όνειρά μας για μια νέα Ελλάδα δεν μπορούν να περιμένουν ούτε λεπτό!», γράφει χαρακτηριστικά.

Μιλά ακόμη για εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονταν στο περιθώριο και ήταν αποφασισμένοι να «μεθύσουν τον ήλιο».

«Στις 18 Οκτωβρίου 1981 ο λαός άλλαξε τη μοίρα του. Πίστεψε και αγωνίστηκε για μια ελπίδα που δεν διαψεύστηκε. Όσο κι αν χτυπηθεί ο χώρος μας, οι ρίζες που μπήκαν παραμένουν στέρεες. Με όσα καταφέραμε, με όσα μάθαμε και κυρίως με όσα ονειρευόμαστε προχωράμε... Με το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα στο μέλλον!», σημειώνει η κ. Γεννηματά.

Μάλιστα, ανάρτησε και μια φωτογραφία με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

Tags:
νίκη, εκλογές, επέτειος, Ανδρέας Παπανδρέου, ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ΠΑΣΟΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK