19:15 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σαφέστατα μηνύματα με αποδέκτες την Τουρκία, καθώς και την ΕΕ, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, από την Πύλο και τις εκδηλώσεις τον εορτασμό της 192ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Σαφέστατο μήνυμα προς την Τουρκία, φιλίας και συνεργασίας υπό προϋποθέσεις, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από την Πύλο, όπου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 192ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

«Από εδώ, την Πύλο, κατ΄ αυτή την επέτειο στέλνουμε προς την γείτονα Τουρκία το μήνυμα ότι για εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την διχόνοια και την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης».

Και συνέχισε :

«Τούτο, όμως προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από τον σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η Ευρωπαϊκή της προοπτική».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι:

«Διαμηνύουμε προς την Τουρκία ότι εμείς, οι Έλληνες, αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα και την στήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως το έχουμε αποδείξει κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια».

Αναφορικά με την ΕΕ την οποία ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε «την μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια» τόνισε ότι:

«Θεωρούμε ανεπίτρεπτη για την ιστορία της, το μέλλον της και την προοπτική της τη σημερινή κατάσταση, η οποία καταλήγει στο να μένει ατροφικός ο βασικός, κατά το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, πυλώνας της κοινής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας». 

Και πρόσθεσε:

«Η σύγχρονη ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια, χαλεπή, συγκυρία καθιστούν αναγκαία την ανάδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων αυτού του, τόσο κρίσιμου για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πυλώνα».

Την ίδια στιγμή κατέστησε σαφές ότι:

«Όταν βλέπει η Ευρώπη την ειρήνη να τραυματίζεται και ιδίως στην γειτονιά μας, όπως συνέβη στη Μέση Ανατολή, δεν μπορεί να είναι απούσα. Έπρεπε να είναι παρούσα από την πρώτη στιγμή».
Tags:
ΕΕ, διεθνές δίκαιο, Τουρκία, Προκόπης Παυλόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK