15:42 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας ως προς το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων αποδήμων.

Την ανάγκη σεβασμού της ισοτιμίας της ψήφου των Ελλήνων εκλογέων, όπου κι αν διαμένουν, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Για την κυβέρνηση είναι κόκκινη γραμμή ο σεβασμός της συνταγματικής αρχής για την ισοτιμία της ψήφου» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ενώ η σχετική συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι τα πολιτικά κόμματα αναζητούν τη χρυσή τομή, προκειμένου να υπάρξει μία κοινή πρόταση και η διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων να εγκριθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

«Εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάνει πράξη το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους» έσπευσε να σχολιάσει ο κ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε απόψε αυτό να γίνει πράξη, μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Θα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και η κορυφαία πράξη συναίνεσης του πολιτικού συστήματος».

Όσον αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό, υπενθύμισε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Δεν παρέλειψε δε, να καταγγείλει εκ νέου τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και χαρακτήρισε επιτυχία την ένταξη της καταδίκης αυτής στο κείμενο των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Τέλος, σχετικά με το σημερινό ταξίδι του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε σύσκεψη εργασίας με παραγωγικούς φορείς, με στόχο την προώθηση όλων των έργων υποδομών της βόρειας Ελλάδας.

Tags:
Προσφυγικό, μεταναστευτικό, Τουρκία, Κυπριακή ΑΟΖ, ψήφος ομογενών, ομογένεια, ομογενής, Κυβέρνηση, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK