09:23 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων τα οποία έχουν τεθεί, μετά από συσκέψεις στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Τον Απρίλιο του 2023 θα λειτουργήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης, ολοκληρωμένο και με τον σταθμό στη Βενιζέλου, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο (υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης).

«Το μετρό θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου, τον Απρίλιο του 2023, μαζί με τον σταθμό στην Βενιζέλου να αναδεικνύει με τον σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο θα έχει δώσει την έγκριση του για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση την οποία έχω ήδη δρομολογηση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον ΟΑΣΘ, ανέφερε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση των δρομολογίων από τις αρχές του 2020, καθώς θα ξεκινήσει η σύμβαση του ΟΑΣΘ με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

«Έχουν ήδη ενταχθεί στον στόλο του ΟΑΣΘ αρκετά λεωφορεία ώστε να ανακουφιστεί η κατάσταση. Σημαντική πρόοδο όμως θα δούμε από τις αρχές του έτους όταν θα συναφθει και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο έργο της fly over περιφερειακής είπε ότι «προχωράει πολύ γρήγορα» κι ότι είναι ένα έργο απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό, ενώ εκτίμησε ότι μπορεί να δημοπρατηθεί εντός ενός έτους.

Τι δήλωσαν Τζιτζικώστας και Ζέρβας

Για τα αγροτικά προϊόντα της Μακεδονίας έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Οι εξαγωγείς παρουσίασαν το σήμα που θα φέρουν τα προϊόντα, το οποίο επιδιώκουμε να είναι κοινό και για τις τρεις περιφέρειες, δηλαδή όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και για τη Δυτική και την Ανατολική».

Ο ίδιος τόνισε ότι, πρώτη φορά γίνονται συσκέψεις με τον πρωθυπουργό και προχωρούν τα μεγάλα ζητήματα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξουν και αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στις δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ανέφερε ότι υπάρχουν κι άλλα σημαντικά έργα για την πόλη, όπως η ανάπλαση των στάβλων Παπάφη και η αξιοποίηση της ΥΦΑΝΕΤ και του Αλλατίνι, ενώ χαράκτηρισε σημαντικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την πόλη.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στην Mπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Στις 20:00, θα παραθέσει ομιλία στο επίσημο δείπνο της φετινής διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης», με τίτλο «Governing at a time of ungovernability».

Διαβάστε επίσης: 

Βίντεο από την επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη – Σε εξέλιξη σύσκεψη για τα έργα υποδομής

Σχετικά:

Βίντεο από την επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη – Σε εξέλιξη σύσκεψη για τα έργα υποδομής
Tags:
έργο, έργα, ΝΔ, Θεσσαλονίκη, Μετρό Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK