01:04 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκαν στην ταινία Joker και όσα συνέβησαν με παρέμβαση της αστυνομίας για ανήλικους σε κινηματογράφους της Αθήνας.

Τα όσα συνέβησαν σε προβολές του «Joker» το Σαββατοκύριακο με τους ελέγχους της αστυνομίας για ανήλικους στις κινηματογραφικές αίθουσες, σχολίασαν χτες τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλίες τους σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, αντίστοιχα.

Μητσοτάκης: Μάχη εντυπώσεων για το Joker και παρωδία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι όσα συνέβησαν με την ταινία Joker ήταν μια «πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων» γύρω από ένα περιστατικό που «καθώς τυλίχθηκε στις φήμες, διαμορφώθηκε σε μία παρωδία του» η οποία εμποδίζει, όπως υποστήριξε, τη νηφάλια προσέγγιση της ουσίας τού θέματος.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «δουλειά της αστυνομίας» είναι «να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία».

«Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό, εδώ πέρα είμαστε για να το συζητήσουμε αυτό», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι εάν πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος για το όριο ηλικίας στην παρακολούθηση ταινιών, πρέπει «να το συζητήσουμε με νηφαλιότητα».

Σχολιάζοντας την άποψη ότι οι ανήλικοι μπορούν να βλέπουν τα πάντα στο κινητό τους, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι στη δημόσια σφαίρα ισχύουν διαφορετικοί κανόνες από την ιδιωτική.

«Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα, απλά, δημοκρατικά», τόνισε ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση που θα είναι αμοιβαία αποδεκτή.

Εκτίμησε, τέλος, ότι ο θόρυβος για το Joker, είναι ίσως «μια ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

Τσίπρας: Τελικά έχουμε μία κυβέρνηση Joker

Στο θέμα με την ταινία Joker αναφέρθηκε όμως και ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σχεδόν από την άλλη άκρη της Ελλάδας, από το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αστειεύτηκε, μάλιστα, ζητώντας να αποχωρήσουν όσοι είναι κάτω των 15 ετών.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τελικά έχουμε μία κυβέρνηση Joker διότι πρώτα απ’ όλα είναι σαν να έπιασαν το τζόκερ μιας και αφήσανε τη χώρα χρεοκοπημένη, διαλυμένη […] και οι ίδιοι αναλαμβάνουν να διαχειριστούν μία χώρα που έχει ρυθμισμένο το χρέος 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία και αυτό να είναι τζόκερ», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε μια οικονομία που δίνει τη δυνατότητα να γίνουν φοροελαφρύνσεις. Ωστόσο, όπως παρατήρησε, «εμείς θέλαμε οριζόντια διανομή των πλεονασμάτων  στον πληθυσμό και όχι μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει τα χρήματα που διαχειρίζεται ως δικά της «προερχόμενα από αυτή την κυβέρνηση που φαίνεται πως έπιασε το τζόκερ».

Αυτή η υπόθεση είναι ένα δείγμα ακραίου νεοσυντηρητισμού που μας γυρνάει στο ’50, είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς δεν είναι το μόνο κρούσμα ακραίου νέο συντηρητισμού».

 

Tags:
Joker, Τζόκερ, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK