17:55 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα της χώρας, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές.

Να κλείσουν τα σύνορα πρότεινε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.

«Οι άνθρωποι αυτοί έρχονταν εδώ γιατί στη Συρία υπήρχε πόλεμος. Σήμερα τελείωσε ο πόλεμος, άρα πρέπει να πάνε στις πατρίδες τους. Λέω τα λογικά, δεν λέω κάτι παράλογο» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1»

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα για κλειστά σύνορα, εκτίμησε ότι η μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των νησιών, καθώς οι αφίξεις είναι συνεχείς.

«Έχουμε κλείσει τα σύνορα; Σταμάτησαν να έρχονται και άλλοι; Η μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν σημαίνει ότι τα νησιά θα ξεμπλοκάρουν γιατί έρχονται συνεχώς. Τι λέει η λογική; Κλείνουμε τα σύνορα, ασφαλίζουμε τις πόρτες των σπιτιών μας. Να μην μπαίνουν άλλοι μέσα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το προσφυγικό, ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική για το «πάγωμα» των επαναπροωθήσεων.

«Το εφαρμόζει η Ιαπωνία, η Αμερική, η Αυστραλία, το εφαρμόζουν όλες οι χώρες. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι άλλους, τους αφήνουν σε εμάς. Άρα εμείς διαχειριζόμαστε το πρόβλημα της Ευρώπης» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για τις αντιδράσεις των κατοίκων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ήταν ξεκάθαρος: «Εύγε λοιπόν στους κατοίκους για την αντίδραση τους για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν ρωτήθηκαν... Δεν ρωτήθηκε κανείς από τους κατοίκους και μπράβο τους που αντέδρασαν”».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης, περίπου 150 κάτοικοι απέκλεισαν βασικά σημεία του χωριού, εμποδίζοντας τη διέλευση λεωφορείων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες.

Παρότι οι οδηγοί, με τη βοήθεια της αστυνομίας κατάφεραν να παρακάμψουν τα μπλόκα, όταν έφθασαν έξω από τα ξενοδοχεία, όπου επρόκειτο να καταλύσουν οι αιτούντες άσυλο, βρήκαν τις πόρτες… κλειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαίνονται οι αντιδράσεις στα Βρασνά: «Τον χειμώνα η αναλογία είναι 100 κάτοικοι - 1.000 μετανάστες»

Tags:
σύνορα, Προσφυγικό, πρόσφυγες, πρόσφυγας, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, μεταναστευτικό, Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK