19:32 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Άγιος Δημήτριος στην τέχνη του Αγίου Όρους».

Την έκθεση «Ο Άγιος Δημήτριος στην τέχνη του Αγίου Όρους» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τους εορτασμούς του πολιούχου της πόλης, Άγιο Δημήτριο.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στην κεντρική αίθουσα του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, με τα εκθέματα να είναι διαθέσιμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έως τις 17 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζουν οι απεικονίσεις του Αγίου Δημητρίου μέσα από τοιχογραφίες, φορητές εικόνες, έργα μικροτεχνίας, χρυσοκεντήματα. Όλα προερχόμενα από τα Ιερά Καθιδρύματα του Αγίου όρους.

Συνολικά, παρουσιάζονται 44 απεικονίσεις από ένα σύνολο 150 εκθεμάτων, τα οποία περιλαμβάνονται στην ομότιτλη έκδοση της Αγιορείτικης Εστίας. Πρόκειται για μία επιστημονική έρευνα που αφορά τη σχέση του Αγίου Δημητρίου με την Αθωνική Πολιτεία.

«Το Άγιο Όρος έχει ως πνευματικό θεματοφύλακα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο» έσπευσε να σχολιάσει κατά την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος εξήρε τη σημασία της έκθεσης για τον Χριστιανισμό και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το... μπανταρισμένο χέρι του Μητσοτάκη και τα απρόοπτα της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο

Tags:
Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Θεσσαλονίκη, ορθόδοξη εκκλησία, Εκκλησία, Εκκλησία, Άγιο Όρος, Άγιο Όρος, έκθεση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK