23:12 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχόλιο για τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας έκανε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ για το «όχι» της ΕΕ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανακοίνωσή του.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πλήρη ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Ακόμα καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της για «ένα ελλειμματικό erga omnes» κατηγορώντας την ότι το προτάσσει ως επίτευγμα.

«Ο κ. Ζάεφ εκμεταλλεύεται για άλλη μια φορά τα προβλήματα που περιέχει η συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία γνωρίζαμε και είχαμε προειδοποιήσει γι΄ αυτά. Η συμφωνία έχει ήδη παράξει αποτελέσματα, και η Βόρεια Μακεδονία αποκομίζει οφέλη καθώς έχει ανοίξει ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ».

Ακόμη, σημειώνει πως στόχος της Αθήνας είναι μέσα από τον ευρωπαϊκό δρόμο να λυθούν τα προβλήματα και να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας.

«Και προς τούτο, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πλήρη ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Τέλος σημείωσε πως η χώρα μας επανέρχεται στον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διολίσθηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στην αρένα των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που φαίνεται να επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει.
Tags:
ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ΕΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, συμφωνία των Πρεσπών, Ζόραν Ζάεφ, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK