02:10 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε χουντικής έμπνευσης τη διαδικασία που ακολουθήθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής

Ανοιχτός σε μία «ενδιάμεση λύση» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της εξαίρεσης από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, όπως έκανε γνωστό η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη.

Ενδιάμεση λύση θα μπορούσε να είναι μία νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου. Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πολάκη ότι και εκείνος και ο κ. Τζανακόπουλος θα παραστούν κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, ρωτήθηκε αν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση αυτής της γραμμής, ακόμη και στην περίπτωση που η Επιτροπή επιμείνει στην απόφασή της.

«Προσωπική του άποψη», είπε η Όλγα Γεροβασίλη για όσα είπε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Εμείς κινούμαστε θεσμικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαντλήσει κάθε θεσμικό μέσο για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει «να γίνει λίμπα η διαδικασία» και ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να την προστατεύσει, ενώ όπως έκανε γνωστό μετά την απάντησή του θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Ερωτηθείσα αν για τον ΣΥΡΙΖΑ μόνη λύση είναι η ακύρωση της χθεσινής απόφασης περί εξαίρεσης των δύο στελεχών του, απάντησε: «Δεν είναι μόνον αυτή η λύση, μπορούμε να πάμε σε ενδιάμεση. Θα εξαρτηθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής».

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε χουντικής έμπνευσης τη διαδικασία που ακολουθήθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, η οποία ερευνά εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο δικαστικών λειτουργών σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis.

Στο μεταξύ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ψαρακτηρίζει την εξαίρεση «ευθέως παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη, καθότι παραβιάζει απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής».

Τονίζει προς τον κ. Τασούλα ότι είναι ευθύνη του η διασφάλιση και εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής «και να μεριμνάτε ώστε οι επιτροπές που συγκροτεί η Βουλή να μην ενεργούν καθ’ υπέρβαση της εξουσίας που η Βουλή τους απονέμει».

Tags:
Δημήτρης Τζανακόπουλος, Παύλος Πολάκης, Βουλή, Novartis, Όλγα Γεροβασίλη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK