ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τη μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας έξι ωρών της ΚΟΕΣ, το βράδυ της Τετάρτης (30/10), φαίνεται να οδηγείται σε έκτακτο συνέδριο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ και των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε ύστερα από έξι ώρες, το βράδυ της Τετάρτης (30/10), με τη Φώφη Γεννηματά πως υπάρχει η πλειοψηφία για διεξαγωγή συνεδρίου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε: «Το μήνυμα είναι ότι δεν πάμε πίσω» και πρόσθεσε: «Η αντίληψη περί δυισμού του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, δεν βοηθάει τη παράταξη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι άλλο κόμμα».

​Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για διάλυση του ΚΙΝΑΛ εάν ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ αναβιώσει και βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον τωρινό. Άφησε, επίσης, ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της σύνθεσης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ από τον Ιανουάριο.

Τέλος, πολλοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το αν θα πρέπει να ακολουθηθούν γρήγορες διαδικασίες. Ο Παύλος Γερουλάνος, που έχει εκφράσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, επικαλέστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου και σημείωσε με νόημα: «Ο Τσίπρας κάνει κόμμα με τον κόσμο και εμείς διευθετήσεις σε κλειστά δωμάτια».

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτο Συνέδριο συγκαλεί η Γεννηματά - «Τρέχουν» οι διαδικασίες σε ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ

Tags:
ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK