04:59 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ολομέλεια της Βουλής «αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της», ενώ η προανακριτική επιτροπή «εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Με την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της ολομέλειας της Βουλής, η οποία αφορούσε τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε απαντητική επιστολή του προς τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή του, ο κ. Τασούλας επεσήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ολομέλεια της Βουλής «αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της», ενώ η προανακριτική επιτροπή «εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της».

«Επομένως, δεν μου είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, με αφορμή το αίτημα του κ. Τσίπρα να φροντίσει για την κοινοβουλευτική τάξη βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού, διαβεβαίωσε ότι «μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης».

Είπε επίσης ότι η υπόθεση αυτή «θα πρέπει να εξελιχθεί με τη συμπαράσταση όλων μας, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στη δική σας συμβολή».

Την Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας είχε αποστείλει επιστολή στον κ. Τασούλα, κάνοντας λόγο για βάναυση στέρηση κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων των ίδιων των βουλευτών και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας που ανήκουν, με αφορμή την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από την επιτροπή, η οποία ερευνά εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο δικαστικών λειτουργών σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis.

Η ένταση κλιμακώθηκε μετά το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ και το οποίο εγκρίθηκε με τις ψήφους και των βουλευτών της ΝΔ. Το αίτημα εδράζεται στο ότι έχει γίνει πρόταση οι συγκεκριμένοι βουλευτές να κληθούν ως μάρτυρες.

Οι δύο βουλευτές αντέδρασαν, με τον κ. Τζανακόπουλο να δηλώνει απευθυνόμενος στον πρόεδρο της επιτροπής: «Θα οδηγήσετε ενώπιον δικαστηρίου βουλευτές που τους έστειλε ο ελληνικός λαός εδώ;».

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «χουντικής έμπνευσης» διαδικασία και πρόσθεσε: «Aς τολμήσουν να βάλουν τη φρουρά να μας βγάλει έξω».

Διαβάστε επίσης:

Προανακριτική Novartis: «Δημοκρατία και όχι τσαμπουκάδες» - Προς ενδιάμεση λύση για την εξαίρεση

Σχετικά:

Προανακριτική Novartis: «Δημοκρατία και όχι τσαμπουκάδες» - Προς ενδιάμεση λύση για την εξαίρεση
Επιστολή Τσίπρα σε Τασούλα: Παράνομη η εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Προανακριτική
Tags:
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επιτροπή, Ολομέλεια, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Παύλος Πολάκης, Αλέξης Τσίπρας, Κώστας Τασούλας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK