04:01 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Απαντήσεις και διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του περί δραχμής έδωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Σε εκδήλωση των φοιτητών του DiEM25 του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου είναι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος θα δώσει ομιλία. Με την άφιξή του, ο κ. Βαρουφάκης κλήθηκε να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων, μία εκ των οποίων αφορούσε τις δηλώσεις του περί δραχμής.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Open, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ως κίνημα στο ΜέΡΑ25 είμαστε ευρωπαϊστές, είμαστε υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά μεταξύ της ερημοποίησης της χώρας και τις επιχειρήσεις μας στη Βουλγαρία για πάντα, επιλέγουμε τη δραχμή. Είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν καλύτερα»

Πιο συγκεκριμένα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την παραπάνω δήλωση, ανέφερε:

«Είστε μια νέα δημοσιογράφος, καλό είναι να βλέπετε αυτό που είπα και αυτό που είπα είναι ακριβώς το αντίθετο που είπατε εσείς. Μια συμβουλή, λοιπόν, είμαστε σε πανεπιστήμιο, είμαι καθηγητής, επιτρέψτε μου να σας μάθω ένα μάθημα. Μη σχολιάζετε τα σχόλια άλλων συστημικών καναλιών», σημείωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Αυτό που είπα είναι ότι δεν θέλουμε δραχμή, δεν προτείνουμε δραχμή, αλλά αν είναι να πουλήσουμε τα παιδιά μας, αν είναι να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό, θα τους πούμε βγάλτε μας εσείς από το ευρώ. Γιατί εμείς προτιμούμε αυτό από το να σταθούν και τα υπόλοιπα νέα παιδιά, οι νέοι και οι νέες στο εξωτερικό».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «όπως ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έχει υποχρέωση να πει στον ελληνικό λαό ότι αν πεις να πάρεις τη Ρόδο, εγώ θα δώσω τον καλό τον αγώνα μέχρι τελικής ρανίδας του αίματός μου, χωρίς να σημαίνει ότι θες πόλεμο, έτσι το να έχεις ήδη σχέδιο για τη δραχμή όταν έρχεται ο Σόιμπλε και σου λέει ή θα βάλεις 100% προπληρωμή φόρου στις επιχειρήσεις ή θα σε πετάξω από ευρώ, είναι εθνικό καθήκον».

​Μιλώντας για τη σημερινή εκδήλωση και το πανεπιστημιακό άσυλο, ο κ. Βαρουφάκης είπε:

«Η πανεπιστημιακή παιδεία είναι θεμέλιος λίθος της βιωσιμότητας μιας χώρας. Δυστυχώς, το πανεπιστήμιο, τα χρόνια των μνημονίων που συνεχίζονται και σήμερα με το τέταρτο, είναι ένα από τα τεράστια θύματα. Ο αριθμός των φοιτητών έχει αυξηθεί 16%, η χρηματοδότηση των ΑΕΙ έχει μειωθεί 58%».

​«Πέραν αυτού, έχουμε μία επέλαση εναντίον του δημόσιου πανεπιστημίου από μία χυδαία εμπορευματοποίηση», τόνισε επίσης, προσθέτοντας:

«Έχουμε την κατάργηση του ασύλου, όπου δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά, πέραν του ότι οι αστυνομικοί επιφορτώνονται με ένα έργο που δεν τους ανήκει και δεν τους αξίζει».

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Δεν ζητήσαμε από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

Γαβράς στο Sputnik: Το ΠΑΣΟΚ και η Δεξιά φταίνε για το χρέος, οι ευθύνες είναι πριν το 2010

Λούλης για Βαρουφάκη: Με τον Γιάνη ένα βράδυ μιλάγαμε μέχρι τις 6 πίνοντας ουίσκι - Βίντεο

Tags:
δραχμή, DiEM25, ΜέΡΑ25, Θεσσαλονίκη, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK