04:21 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, εμφανίζεται ανένδοτος, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην αντικατάσταση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη.

Στην αντικατάσταση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Επιτροπή για τη Novartis επιμένει ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος φέρεται να έδωσε προθεσμία τριών ημερών (σ.σ. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη) στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σε ομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Τασούλας φέρεται να γνωστοποίησε ότι εξετάζει την εκ νέου αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής, η οποία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής έχουν οριστεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί την αντικατάσταση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου ως μελών της Επιτροπής, ο πρόεδρος της Βουλής διαμήνυσε ότι «θα το εκλάβω ως πείσμα», ενώ σημείωσε ότι «η Επιτροπή μπορεί να λειτουργήσει και με 23 βουλευτές».

«Δεν τίθεται ζήτημα μη νόμιμης σύνθεσης σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντικατάσταση των δύο βουλευτών» έσπευσε να προσθέσει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η επιστολή στον κ. Τσίπρα

Με την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της ολομέλειας της Βουλής, η οποία αφορούσε τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, σε επιστολή - απάντηση προς τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι η Ολομέλεια της Βουλής «αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της», ενώ η προανακριτική επιτροπή «εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της».

«Επομένως, δεν μου είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της», συμπλήρωσε.

Τι προηγήθηκε

Την Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας είχε αποστείλει επιστολή στον κ. Τασούλα, κάνοντας λόγο για βάναυση στέρηση κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων των ίδιων των βουλευτών και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,

Αφορμή αποτέλεσε η εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Επιτροπή, η οποία ερευνά κατά πόσο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο δικαστικών λειτουργών σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη κατατέθηκε από το ΚΙΝΑΛ και εγκρίθηκε με τις ψήφους και των βουλευτών της ΝΔ. Το αίτημα εδράστηκε στην πρόταση οι συγκεκριμένοι βουλευτές να κληθούν ως μάρτυρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προανακριτική Novartis: «Δημοκρατία και όχι τσαμπουκάδες» - Προς ενδιάμεση λύση για την εξαίρεση

Τασούλας σε Τσίπρα: Δεν παραβιάστηκε η απόφαση της ολομέλειας με την εξαίρεση Τζανακόπουλου, Πολάκη

Tags:
Novartis, Βουλή, επιτροπή, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κώστας Τασούλας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK