22:04 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ασιατική χώρα.

Με τον γενικό γραμματέα Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Λι Κιάνγκ συναντήθηκε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σαγκάη στο πλαίσιο της έκθεσης China International Import Expo 2019, όπου η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των τιμώμενων χωρών.

Κατά τη συνάντηση, ο γ.γ. Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας χαρακτήρισε καλό φίλο την Ελλάδα και στάθηκε στον πολιτισμό και την ιστορία των δύο χωρών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχουμε και οι δυο πολλούς φιλόσοφους. Όπως στην Κίνα έχουμε τον Κομφούκιο, στην Ελλάδα έχετε τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα» σημείωσε και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη χώρα μας πριν από 16 χρόνια.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι οι διμερείς σχέσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω και αναφέρθηκε στους Κινέζους που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε πρόθυμος για νέες συνεργασίες.

Μάλιστα, είπε πως «τώρα είναι της μόδας ζευγάρια Κινέζων να βγάζουν φωτογραφίες στην Κρήτη και στη Σαντορίνη».

Μητσοτάκης: Αυτήν την κρίσιμη δεκαετία εσείς μείνατε στη χώρα μας και συνεχίσατε να επενδύετε

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ευχαρίστησε τον γ.γ. για τη θερμή υποδοχή και δήλωσε πως είναι τιμή του να επισκέπτεται την Κίνα ως πρωθυπουργός.

Ανέφερε ότι είχε επισκεφθεί την Κίνα και το 1995 και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οικονομική πρόοδο που παρουσίασε, ενώ αναφέρθηκε στους πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Ευχαρίστησε επίσης την Κίνα επειδή «αυτήν την κρίσιμη δεκαετία εσείς μείνατε στη χώρα μας και συνεχίσατε να επενδύετε».

Αναφέρθηκε, τέλος, στην Cosco και το λιμάνι του Πειραιά, τονίζοντας πως στόχος μέσα από την επένδυση των 600 εκατ. ευρώ που μπορεί να φτάσει και το ένα δισ. ευρώ, είναι να γίνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου.

Εξέφρασε επιπλέον την προσδοκία την περίοδο 2020-21 να υπάρχουν 500.000 τουρίστες από την Κίνα.

«Η Ελλάδα ξανά στον χάρτη των επενδύσεων»

Το Σάββατο, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Xinhua, ο κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει ότι η Ελλάδα μπαίνει εκ νέου στον χάρτη των επενδύσεων.

Όπως είπε, η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως «γέφυρα» ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, καθώς «ανακτά τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη ως μία εξωστρεφής οικονομία, που είναι ανοιχτή στο εμπόριο και στις επενδύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει τις εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και με επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης:

Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης από το καλοκαίρι

Σχετικά:

Στην Κίνα ο Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ξανά στον χάρτη των επενδύσεων»
Tags:
Σι Τζινπίνγκ, Σαγκάη, Κίνα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK