22:55 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την πρόθεσή του να διευκολύνει τους ξένους επιχειρηματίες ώστε να προσελκύσει ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη Σαγκάη.

«Αποφασισμένη να προσελκύσει ξένα κεφάλαια» διευκολύνοντας τους ξένους επενδυτές, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι η κυβέρνησή του, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει πλούτο και ευημερία για όλους τους Έλληνες, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη Σαγκάη.

«Η δική μου παράταξη, η ΝΔ, ξεκίνησε πολιτικά το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα της χώρας στην Κίνα. Χαίρομαι τωρα που ως πρωθυπουργός θα μπορέσω να πάω αυτή την οικονομική σχέση σε ξεχωριστό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που είχε νωρίτερα μέσα στην ημέρα στην Cosco δηλώνοντας: «Είχα νωρίτερα την ευκαιρία να πάω στην Cosco, να συζητήσω με τον πρόεδρό της και να επιβεβαιώσω την απόλυτη προσήλωσή μας στην εξαιρετικά σημαντική επένδυση. Είχαμε δεσμευτεί ότι εντός δυο μηνών θα εγκρίνουμε το master plan. Το κάναμε. Ειναι μια εμβληματική επένδυση».

Ο πρόεδρος της Κίνας έκανε λόγο για νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών και σημείωσε ότι η Κίνα κάλεσε την Ελλάδα να είναι τιμώμενη χώρα σε αυτή την έκθεση για να μπορέσετε και εσείς να προωθήσετε τα δικά σας προϊόντα. Η Κίνα χαίρεται για την Ελλάδα που επωφελείται από αυτή την ευκαιρία. Είναι μια κατάσταση από την οποία κερδίζουν και οι δύο χώρες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών ανέφερε πως «η εγγύτητα των δυο πολιτισμών (μας) χάνεται στο βάθος των αιώνων και σηματοδοτεί σε πολιτιστικό υπόβαθρο την ιδιαίτερη σημασία της σχέσης μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Ελληνοκινεζική συνεργασία: «Η Ελλάδα να μην εγκαταλείψει την Κίνα υπό την πίεση των ΗΠΑ»

Έλληνες επιχειρηματίες: Να στραφεί η Ελλάδα στη συνεργασία με την Κίνα

 

Tags:
επενδύσεις, Ελλάδα, Σαγκάη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK