ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 70
Βρείτε μας

Τη βράβευσή του από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολίασε στο Sputnik, ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του τουρισμού της Ελλάδας και επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, o Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης..

«Ημέρα Λαϊκής Ενότητας» για τη Ρωσία σήμερα και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τίμησε έναν διακεκριμένο Έλληνα.

Πρόκεται για τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αλλά και τον πρόεδρο της Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα με τη σημερινή παρασημοφόρηση, η απονομή του Βραβείου της Φιλίας από τον εξοχότατο Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν», επισήμανε στο Sputnik o Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

«Αισθάνομαι συγκίνηση, υπερηφάνεια και η ικανοποίηση, καθότι αυτή η βράβευση αποτελεί την αναγνώριση των προσπαθειών μου ως προξένου της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Προσπαθήσαμε ενεργά για την ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων καθώς και για τη διάδοση του ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

​O Νίκος Δασκαλαντωνάκης ως ένας κορυφαίος Έλληνας επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στα ξενοδοχεία της Grecotel στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ο επιχειρηματίας συμπλήρωσε ότι «στηρίζουμε την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας. Πρόκειται για μια διαχρονική σχέση, μέσα από την αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Ταυτόχρονα, παραμένει αταλάντευτος στόχος μας η ενίσχυση των άρρηκτων δεσμών μεταξύ των δύο λαών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, που έκλεισε φέτος 45 χρόνια λειτουργίας, στις 32 ξενοδοχειακές μονάδες που διαχειρίζεται, διαθέτει αυτή την στιγμή δυναμικότητα φιλοξενίας που ξεπερνάει τα 6.000 δωμάτια.

Με την ιδιότητα του επικεφαλής των ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας παρευρέθηκε στην εκδήλωση και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης στη δεξίωση του Κρεμλίνου με τον ανταποκριτή του Open Θανάση Αυγερινό και εκπροσώπους της Αρμενικής και Ασσυριακής Διασποράς
© Φωτογραφία : Nikos Eleftheriadis
Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης στη δεξίωση του Κρεμλίνου με εκπροσώπους της Αρμενικής και Ασσυριακής Διασποράς

Συνολικά απονεμήθηκαν 16 παράσημα Φιλίας και 4 μετάλλια Πούσκιν σε ξένους πολίτες για την προσφορά τους στη συνεργασία των χωρών τους με τη Ρωσία καθώς και την προώθηση της ρωσικής γλώσσας.

Οι Ρώσοι τιμούν αυτήν την ημέρα την 4η Νοεμβρίου του 1612. Εκείνη την ημέρα, λαϊκό εθελοντικό στρατιωτικό απόσπασμα, απελευθέρωσε τη Μόσχα από τους Πολωνούς και Λιθουανούς κατακτητές.

Tags:
ελληνορωσικές σχέσεις, Ρωσία, Ελλάδα, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK