19:08 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης σε παρέμβασή του στη Βουλή έκανε λόγο για «σαδισμό» αναφερόμενος στα μπάρμπεκιου που φέρονται να διοργανώνονται έξω από δομές μεταναστών.

«Σαδισμό» και «κτηνωδία» χαρακτήρισε σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης το ψήσιμο χοιρινού και την κατανάλωση αλκοόλ έξω από δομές μεταναστών.

Η παρέμβασή του έγινε στην συζήτηση για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και ο ίδιος κατήγγειλε ότι τέτοιου είδους «μπάρμπεκιου» οργανώνονται έξω από δομές στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ανέφερε πως αυτά τα περιστατικά προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων και ρώτησε εάν λαμβάνεται κάποια σχετική ποινική πρόνοια.

«Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής… Ναι κυρίε Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; », ανέφερε

Κυρανάκης: Με ποια λογική να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων;

Στο ερώτημα του κ. Γιαννούλη απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης που ανέφερε πως στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ υπο προϋποθέσεις.

«Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;», του απάντησε.
Tags:
Ποινικός Κώδικας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βουλή, μπάρμπεκιου, Χρήστος Γιαννούλης, ποινές, ποινή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK