16:01 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής - και πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής - Νίκος Λαγός θα δώσει το «παρών» στην ιδρυτική διακήρυξη της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΥΝ).

Νέο κόμμα ιδρύει το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Λαγός, ο οποίος αναμένεται να δώσει το «παρών» στην ιδρυτική διακήρυξη της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΥΝ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το απόγευμα του Σαββάτου.

«Καλούμε κάθε Έλληνα που νοιάζεται για το μέλλον της Πατρίδας μας να συμμετέχει σε αυτή την ανοιχτή διαδικασία στην οποία θα παρουσιαστούν οι Ιδρυτικές Αρχές του νέου Φορέα και θα ψηφιστεί από όλα τα παρόντα μέλη το Συντονιστικό Συμβούλιο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Σάββατο, παράλληλα, αναμένεται να εκλεγεί και ο προσωρινός επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος θα οδηγήσει το ΕΛΑΣΥΝ στο ιδρυτικό συνέδριο της άνοιξης.

Ανάμεσα στη συνθηματολογία του νέου πολιτικού φορέα, ξεχωρίζουν τα εξής: «Μην αφήσεις το μέλλον σου και το μέλλον της Πατρίδας σου στα χέρια αυτών που την ξεπούλησαν», «Δώσε μαζί μας τον Αγώνα για μια Ελλάδα που θα  ανήκει πραγματικά στους Έλληνες!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, λίγες ημέρες μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

«Μετά από πολλή σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ» ανέγραφε στη δήλωσή του.

Βέβαια, παρά την ανεξαρτητοποίησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει βαρύνουσες κατηγορίες, στο πλαίσιο της δικαστικής υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλυπτικό βίντεο για την έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Tags:
Ευρωβουλή, ευρωβουλευτής, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δικαστική απόφαση, δικαστική έρευνα, Δικαιοσύνη, πολιτικά κόμματα, κόμμα, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK