18:18 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, προχώρησε σε διευκρινίσεις, μετά τη δήλωση περί διοργάνωσης μπάρμπεκιου έξω από δομές μεταναστών.

Διευκρινίσεις έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μετά τη δήλωση περί «σαδισμού» και «κτηνωδίας» όσων διοργανώνουν μπάρμπεκιου έξω από δομές μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.

«Χρειαζόταν μερικά λεπτά για να καταλάβει κάποιος το ότι εγώ δεν ζητώ από τον κύριο Τσιάρα (σ.σ. υπουργός Δικαιοσύνης) να επιβάλλει ποινές σε όσους ψήνουν χοιρινό ή πίνουν μπύρες στην Ελλάδα, όπως κυνικά, χυδαία και φασιστικά το διαστρέβλωσαν οι κύριοι Κυρανάκης και Πλεύρης» τόνισε ο κ. Γιαννούλης, μιλώντας στον διαδικτυακό σταθμό «One».

Αποκάλυψε δε, ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν μιλούσα για σαδισμό αυτών των αχρειών που διοργανώνουν την Κυριακή αυτό το μπάρμπεκιου πάρτι, κουνούσε καταφατικά και επαινετικά το κεφάλι, όπως και η πλειοψηφία της αίθουσας στη Βουλή. Και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».

Μάλιστα, έσπευσε να στρέψει εκ νέου τα βέλη προς τους κ.κ. Κυρανάκη και Πλεύρη, τους οποίους χαρακτήρισε «φωστήρες» της ακροδεξιάς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη διοργάνωση «μπάρμπεκιου» έξω από δομές μεταναστών στη Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για περιστατικά που «προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων», ενώ έκανε λόγο για «σαδισμό» και «κτηνωδία».

«Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Κυρανάκης: Με ποια λογική να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων;

Στο ερώτημα του κ. Γιαννούλη απάντησε ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Κυρανάκης, o οποίος υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ υπο προϋποθέσεις.

«Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;».
Tags:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικαιοσύνη, Κώστας Τσιάρας, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK