14:45 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις πρωτοβουλίες για την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενόψει σύσκεψης στο Μαξίμου για τα μέτρα μετεγκατάστασης στην ενδοχώρα.

Τους βασικούς άξονες για το κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ανέλυσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Πέτσας μίλησε για διαχωρισμό του πληθυσμού των ροών που φτάνουν στη χώρα, σε πρόσφυγες και μετανάστες με διαφορετικό σχεδιασμό για την κάθε κατηγορία.

Για τους πρόσφυγες σημείωσε ότι προβλέπονται μεταξύ άλλων:

  • Μεταφορά τους από τα επιβαρυμένα νησιά προς την ενδοχώρα, εξετάζοντας κυρίως οικογένειες με παιδιά.
  • Για την επιλογή των περιοχών, προβλέπεται να μεταφέρεται αριθμός προσφύγων που αντιστοιχεί στο 1% του πληθυσμού της κάθε περιφέρειας ώστε να αποφευχθεί η συμφόρηση περιοχών.
  • Γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών να ενημερώνονται οι κάτοικοι στις περιοχές που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.
  • Υπολογίζεται ότι τον Νοέμβριο θα γίνουν 4.000 μετακινήσεις προσφύγων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά τους μετανάστες, ο κ. Πέτσας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει κλειστά παραχωρησιακά κέντρα, στα οποία θα συγκεντρώνονται στην αρχή, και στην συνέχεια θα δρομολογείται η οριστική αποχώρησή τους από τη χώρα. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι ο ακριβής αριθμός των κέντρων και η χωροθέτηση τους.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι η επίσπευση των χρονοβόρων διαδικασιών για τους αιτούντες άσυλο, η αποσυμφόρηση των νησιών και η διαφύλαξη των συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Έτσι φτάνουν οι πρόσφυγες από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά - Βίντεο

Δήμαρχος Καλαμαριάς στο Sputnik: Δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στο «Παναγία»

 

Tags:
σχέδιο, Στέλιος Πέτσας, Κυβέρνηση, μετανάστες, μεταναστευτικό, Προσφυγικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK