ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσίας, Νίκος Δένδιας και Σεργκέι Λαβρόφ, είχαν θερμή κατ' ιδίαν συνάντηση στη Μόσχα. Το σχόλιο της Αθήνας.

Κοινή βούληση για αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, διαπιστώνουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι του ελληνικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζουν «εξαιρετικό το κλίμα» της συνάντησης των δύο ομολόγων, ενώ κάνουν λόγο για «νέα σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις».

​Όσον αφορά το περιεχόμενο της ατζέντας, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «έγινε μακρά και εις βάθος συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή».

Μάλιστα, επισημαίνουν με νόημα ότι η διάρκεια των συνομιλιών διαμορφώθηκε στο διπλάσιο του προγραμματισμένου χρόνου, δηλαδή κατά 1,5 ώρα περισσότερο.

​Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών περιγράφοντας τις προσπάθειες αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, κάνουν ειδική μνεία και στην πρόσκληση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να επισκεφτεί τη Μόσχα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (9 Μαΐου 2020).

​Από την ελληνική πλευρά διαμηνύεται επίσης, ότι η Ελλάδα θεωρεί τη Ρωσία αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας και ότι η Αθήνα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον διάλογο Ε.Ε. - Ρωσίας.

Σημειώνεται δε, ότι «ειδική και εκτεταμένη αναφορά έγινε και στο Κυπριακό, αλλά και στην ανάγκη επίλυσής του», ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησαν οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και το σκέλος της οικονομικής διπλωματίας.

​Υπενθυμίζεται ότι στην ατζέντα της επίσκεψης του κ. Δένδια στη ρωσική πρωτεύουσα τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, τα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, όπως και η υπογραφή κοινού Προγράμματος Διαβουλεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ρώσικα του Δένδια στη Μόσχα, τι είπε ο ΥΠΕΞ – Βίντεο

Tags:
ελληνορωσικές σχέσεις, Μόσχα, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργός Εξωτερικών, εξωτερική πολιτική, Ελλάδα, Ρωσία, επίσκεψη, Σεργκέι Λαβρόφ, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK