02:13 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη συμφωνία Βρυξελλών - Πεκίνου για την προστασία της φέτας, του ούζου και άλλων τεσσάρων ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Τη συμφωνία Ε.Ε. – Κίνας, με την οποία προστατεύονται η φέτα, το ούζο, οι ελιές Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Πεκίνου προβλέπει την προστασία 100 ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων στην κινεζική αγορά, όπως και την προστασία 100 κινεζικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Η Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς πλέον προστατεύονται 6 σημαντικά ελληνικά προϊόντα: η φέτα, το ούζο, οι ελιές Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, ενώ στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επανέλαβε ότι «στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών που συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν όλους περήφανους».

Εξήγησε δε, ότι «με τη συμφωνία αυτή 100 αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. προστατεύονται έναντι απομιμήσεων και έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά τους και το γεγονός ότι προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής»

«Έτσι η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη κινεζική αγορά» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ζήτημα της φέτας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαγκάη.

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή στην Κίνα»» δήλωσε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη στο κινεζικό δίκτυο «CGTN», ενώ υπογράμμισε ότι «τα ελληνικά προϊόντα θα επωφεληθούν από τη συμφωνία Κίνας - ΕΕ για την προστασία γεωγραφικών προσδιορισμών, κατοχυρώνοντας τη μοναδικότητα ποιοτικών αγαθών, όπως η φέτα»

Tags:
εμπορικό σήμα, σήμα, εμπορικές συνομιλίες, εμπορικές σχέσεις, εμπορική συμφωνία, εμπορικά σήματα, Κίνα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK