03:43 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντεγκλήσεις πυροδότησε στη Βουλή η διάταξη του νομοσχεδίου του Ποινικού Κώδικα που μετατρέπει σε κακούργημα από πλημμέλημα την κατοχή βομβών μολότοφ.

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα προκάλεσε προκλήθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με αιχμή τη διάταξη που επαναφέρει στα κακουργήματα την κατοχή βομβών μολότοφ.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Λάππας σημείωσε: «Να αναφερθούμε στην πιο εμβληματική διάταξη των τροπολογιών σας, που είναι το άρθρο 187, για τις τρομοκρατικές πράξεις και την τρομοκρατική οργάνωση».

Τόνισε, δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το δικαιοκρατικό και φιλελεύθερο πνεύμα του ποινικού κώδικα, δεν επιτρέπει καν σαν σκέψη, να πάμε σε τυποποίηση εγκλημάτων που μπορεί να αναφέρονται στο φρόνημα, στην σκέψη, στην πρόθεση». 

«Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη; Θέλω να μου προσδιορίσουν οι συνεργάτες σας», συνέχισε ο κ. Λάππας.

Επεσήμανε, δε, ότι δεν έχει αποδειχθεί δικαστικά ότι το ταξίδι εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο τρομοκρατικής απειλής ή εκτέλεσης τρομοκρατικής πράξης.

Συνέκρινε εξάλλου την κατοχή μολότοφ με την οπλοφορία, επισημαίνοντας σύμφωνα με το skai.gr ότι το δεύτερο είναι πλημμέλημα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε: «Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος ναρκωτικών που έχει μαζί του μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα τα κάνει;».

Αναφέρθηκε, δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Marfin σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες δεν το ξεχνάνε».

Διαβάστε επίσης:

Ποινικός Κώδικας: Τι αλλάζει για μολότοφ, εισβολή σε δημόσια κτίρια, τρομοκρατία και πολυϊσοβίτες

ΣΥΡΙΖΑ: Δώρο στους τραπεζίτες οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Σχετικά:

Ποινικός Κώδικας: Τι αλλάζει για μολότοφ, εισβολή σε δημόσια κτίρια, τρομοκρατία και πολυϊσοβίτες
ΣΥΡΙΖΑ: Δώρο στους τραπεζίτες οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ποινικός Κώδικας, Βουλή, Κώστας Τσιάρας, Σπύρος Λάππας, βόμβα, μολότοφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK