05:43 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό εξαιτίας της παρουσίας του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην απάντησή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θίγει τρία σημεία «που για κακή του τύχη τα απαντά με δική του ανακοίνωση για το ίδιο θέμα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ανακοίνωση σημειώνει: «μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για καταστροφική ανεπάρκεια διαχείρισης που τάχα "ομολόγησε" ο υπουργός. Το κοινοβούλιο αναφέρει πως "οι περισσότεροι βουλευτές επαίνεσαν τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αρχές της Ελλάδας"».

Ακολούθως, επισήμανε ότι: «αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, βάσει των οποίων η χώρα οδηγείται σε διεθνή απομόνωση. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναφέρει πως οι βουλευτές "κατέκριναν το έλλειμμα αλληλεγγύης από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ"».

Έπειτα, η ανακοίνωση συμπληρώνει πως: «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοθαυμάζεται για το δικό του έργο στο προσφυγικό εξηγώντας πως διεθνοποίησε το θέμα και με πόση επάρκεια το διαχειρίστηκε. Η επάρκεια δεν σχολιάζεται, ξεχειλίζει στα στρατόπεδα και στα νησιά».

Επιπλέον, τόνισε πως: «η καταγγελία των βουλευτών για την ντροπή της Μόριας και της Σάμου είναι αυταπόδεικτα η πιο τρανταχτή διεθνοποίηση».

Ταυτόχρονα, το υπουργείο επισημαίνει ότι με την ομιλία του ο υπουργός «προκάλεσε μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, μια ανακοίνωση που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην δραματική κατάσταση των νησιών του Αιγαίου».

«Οι ευρωβουλευτές με την ανακοίνωσή τους ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργού», προσθέτει η ανακοίνωση και στην συνέχεια καταλήγει σημειώνοντας:

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι δεν κατάλαβε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάλι αλλού, εξακολουθεί στον μοναχικό δρόμο ενός παράλληλου σύμπαντος, όπου όποιος διαμαρτύρεται είναι ρατσιστής, όπου το δίκαιο παραβιάζεται - και στην Γαλλία προφανώς -, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει, καταγγέλλει συλλήβδην, αδιάκριτα και ασταμάτητα. Ευτυχώς η πολιτική δεν καθορίζεται πια, η Ελλάδα δεν κυβερνάται πλέον από τον επαρκή ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυρίτσης: Ανόητοι όσοι αντιδρούν στη φιλοξενία μεταναστών – Υπάρχει κλιμάκωση στην σκατοψυχιά

Το σχόλιο του Μπογδάνου για το... μπάρμπεκιου έξω από δομές μεταναστών: «Είναι απολύτως νόμιμο»

Τσίπρας: Η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία, ας το καταλάβει ο Μητσοτάκης

Tags:
προσφυγικές ροές, Προσφυγικό, υπουργείο, ανακοίνωση, Κυβέρνηση, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK