13:21 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα 2021 (18)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», δήλωσε στη Βουλή ότι ο εορτασμός θα έχει τη λαμπρότητα που επιβάλει η συγκεκριμένη επέτειος.

Ο εορτασμός στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021» θα έχει τη λαμπρότητα που επιβάλει η συγκεκριμένη επέτειος, δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου, μιλώντας στη Βουλή κατά την πρώτη ημέρα εργασιών της επιτροπής.

«Τα 200 χρόνια από την επανάσταση αποτελούν ορόσημο για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«Ο εορτασμός θα έχει τη λαμπρότητα που επιβάλει ο συμβολισμός από τα 200 χρόνια από την κήρυξη της της Ελληνικής Επανάστασης», εξήγησε η κ. Αγγελοπούλου.

Πρόσθεσε ότι η επέτειος των 200 χρόνων αποτελεί «ιδανική ευκαιρία για ανακεφαλαίωση».

Εξήγησε ότι αποτελεί ευκαιρία για μια σειρά πραγμάτων:

  • Ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτά που πετύχαμε αλλά κι όσα χάσαμε.
  • Να προσδιορίσουμε όχι μόνο πού βρισκόμαστε, αλλά και πού θέλουμε να πάμε.
  • Ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο.

Η πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε ότι για τα 200 χρόνια «καλούμαστε να αποτυπώσουμε την Ελλάδα όπως είναι», συμπληρώνοντας ότι η ιχνηλατική αυτής της πορείας δεν αφορά μόνο τον τόπο αλλά και τους ανθρώπους που τη στήριξαν. «Κομμάτι της Ελλάδας είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κάχι Κακιασβίλι», είπε η κ. Αγγελοπούλου.

Διευκρίνισε ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα προχωρήσει σε πολύμορφες δράσεις, θα συνεργαστεί με ιδρύματα και ομάδες πολιτών, ενώ θα δοθεί και βήμα σε νέες γενιές.

Σημείωσε δε, ότι ο εγχείρημα θα υλοποιηθεί χωρίς να απαιτηθούν δημόσιοι πόροι και έκανε αναφορά στους δωρητές του «Ελλάδα 2021».

«Τα 200 χρόνια μας υπερβαίνουν, έχουν μέσα τους την ορμή των γεγονότων, τις θυσίες και τα επιτεύγματα», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «καλούμαστε να αναμετρηθούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης για 2021: Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων

«Ελλάδα 2021»: Έναρξη των εργασιών στη Βουλή

Αμισθί η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Θέμα:
Ελλάδα 2021 (18)
Tags:
Βουλή, Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK