ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

«Ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει», σημείωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, σε τοποθέτησή του για το θέμα του μπάρμπεκιου έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, συνιστώντας εντούτοις την αποφυγή εντάσεων.

«Ελευθερία και δημοκρατία έχουμε. Ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, αναφερόμενος στην εκδήλωση με μπάρμπεκιου που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα που έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις μετά από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη στη Βουλή για «σαδισμό» και «κτηνωδία», μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Καράογλου επανέλαβε, μεταξύ άλλων, την απόφαση της κυβέρνησης το ποσοστό των προσφύγων - μεταναστών που μεταφέρονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, να μην ξεπερνάει το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια. 

«Η κυβέρνηση έχει πάρει μια πολιτική απόφαση η οποία λέει ότι οι μετανάστες θα στεγαστούν σε όλη τη χώρα, πλην των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνάει το 1% του ενεργού πληθυσμού, και θεωρώ ότι με την υλοποίηση αυτής της πολιτικής δέσμευσης θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη ανάσα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη φάση η Κεντρική Μακεδονία είναι αυτή που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση», είπε συγκεκριμένα ο κ. Καράογλου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ερωτηθείς για το επίμαχο ζήτημα της εκδήλωσης με μπάρμπεκιου που ετοιμάζουν έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης είπε: «Ελευθερία και δημοκρατία έχουμε. Ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να αποφεύγονται εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι και ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό τους, την παράδοσή τους ή οτιδήποτε άλλο».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της κίνησης «Ενωμένοι Μακεδόνες» Δημήτρης Ζιαμπάσης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open, αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, σημείωσε ότι το πρόβλημα ταλαιπωρεί τη βόρεια Ελλάδα, ενώ σχετικά με το μπάρμπεκιου που διοργανώνεται και τους πρόσφυγες και μετανάστες, είπε:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο πεινασμένοι κι εξαθλιωμένοι. Είναι καλοντυμένοι με πανάκριβα ρούχα, με iPhone, με WiFi δεν έρχονται από εμπόλεμες ζώνες και πετάνε τα φαγητά που τους δίνουν από το κέτερινγκ γιατί δεν τους αρέσει».

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλης επιμένει στη δήλωσή του για «σαδισμό» και «κτηνωδία», ενώ με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε γνωστό ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δέχονται απειλές, μετά τη δημόσια τοποθέτησή του.

Tags:
μπάρμπεκιου, μεταναστευτικό, Προσφυγικό, πρόσφυγες, μετανάστες, Θεόδωρος Καράογλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK