09:04 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στο περιθώριο της διάσκεψης θα έχει διμερή συνάντηση και με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου η Ε.Ε. είπε «όχι» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια γεγονός που πυροδότησε πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για τις 12 Απριλίου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε εκφράσει φόβους ότι το ζήτημα της ονομασίας που διευθετήθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να ξανανοίξει και να αναζωπυρωθούν εθνικιστικές φωνές.

Σημειώνεται ότι στις 14 Νοεμβρίου Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθούν για δεύτερη φορά καθώς η πρώτη τους συνάντηση είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Τότε ο κ. Μητσοτάκης του είχε πει ότι δεν θα υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τη Συμφωνία, καθώς αποτελεί μέρος του διεθνούς δικαίου.

Tags:
συνάντηση, Θεσσαλονίκη, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK