03:00 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Την εξαίρεση τριών βουλευτών της Ν.Δ. από την Προανακριτική Επιτροπή προανήγγειλε ο Δημήτρης Τσοβόλας, χαρακτηρίζοντας ως «αυθαίρετη και παράνομη» τον αποκλεισμό των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη.

Αίτηση και υπόμνημα για την «αυθαίρετη και παράνομη» εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή, η οποία ερευνά τις ενέργειες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρης Τζοβόλας.

Το αίτημα κατατέθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης της Επιτροπής, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν αιτήματος του ΚΙΝΑΛ, η πλειοψηφία (Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ) αποφάσισε να εξαιρέσει τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω πιθανής εμπλοκής τους στην υπόθεση. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταγγείλει τη σχετική απόφαση, κάνοντας λόγο για παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.

«Είναι τελείως αστήρικτη η απόφαση που ελήφθη για τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο» επανέλαβε σήμερα ο κ. Τσοβόλας.

«Αν παρ΄όλα αυτά, τελείως αυθαιρέτως, η πλειοψηφία επιμείνει να μην ανακαλέσει την απόφαση, που είναι παρεμπίπτουσα και μπορεί να ανακληθεί, τότε, ζητάμε εμείς, για να φανεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται, την εξαίρεση τριών μελών της επιτροπής, των κ.κ. Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου» έσπευσε να προσθέσει, διευκρινίζοντας ότι το αίτημα εξαίρεσης αποσκοπεί στο να καταδείξει το αδιέξοδο της διαδικασίας.

Και συμπλήρωσε: «Οι κ.κ. Πλεύρης και Κεγκέρογλου ήταν εισηγητές και σαφώς δήλωσαν ότι υπάρχει σκευωρία. Στην περίπτωσή τους, λοιπόν, δεν έχουμε υποψία μεροληψίας, αλλά βεβαιότητα. Ο κ. Κυρανάκης έκανε δηλώσεις, μίλησε για βαρύτατες κατηγορίες και για σκευωρία».

Ο κ. Τζοβόλας, μάλιστα, κατέληξε ότι ««αν δεχθούμε αυτό που αποφάσισε η επιτροπή (σ.σ. εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ), οδηγούμαστε η κάθε πλειοψηφία να εξαιρεί μη αρεστά μέλη με τη μέθοδο της κλήσης τους σε μαρτυρική κατάθεση».

Παπαγγελόπουλος: Θα καταθέσω αίτημα εξαίρεσης τριών βουλευτών της ΝΔ

Απάντηση στην απόφαση για εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου από την προανακριτική της Novartis αναμένεται να δώσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Θα καταθέσω αίτημα εξαίρεσης για να αποδείξω την υποκρισία. Τι θα κάνουν στο δικό μου αίτημα εξαίρεσης που είναι για πολύ σοβαρότερους λόγους;» ανέφερε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN TV.

Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ο δικηγόρος του, Δημήτρης Τσοβόλας, θα καταθέσει εντός της ημέρας αίτημα και υπόμνημα όπου θα αναλύει του λόγους που είναι παράνομη η εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου και πως εφόσον επιμένουν στην παρανομία θα ζητήσει κι αυτός με τη σειρά του την εξαίρεση τριών μελών.

Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Πικραμμένος

Στο μεταξύ, στο γραφείο του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Η κατάθεση εντάσσεται στην ποινική διερεύνηση των καταγγελιών περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πικραμμένος βρισκόταν στη λίστα των 10 πολιτικών προσώπων, τα οποία ερευνήθηκαν για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και άλλα αδικήματα.

Η δικαιοσύνη βέβαια, έθεσε στο αρχείο την υπόθεση για τους περισσότερους εμπλεκομένους, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην πρωθυπουργός.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
δικαστικοί υπάλληλοι, δικαστική έρευνα, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Novartis, Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έλλη Παπαγγελή, Δημήτρης Τσοβόλας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK