19:58 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη Μόσχα, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείο Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Θετικά αποτιμάται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη Μόσχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Αλέξανδρο Γεννηματά, που μίλησε σήμερα στους διπλωματικούς συντάκτες.

«Πιστεύουμε ότι πραγματοποιήθηκε ο στόχος της επίσκεψης αυτής, που ήταν ουσιαστικά η σηματοδότηση της έναρξης ενός νέου κεφαλαίου εγκάρδιων διμερών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας» ανέφερε και χαρακτήρισε παράλληλα την επίσκεψη «επιτυχη».

Έκανε λόγο ακόμα για έναν διττό στόχο που είναι η προώθηση των διμερών σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα και η δημιουργία μίας στενότερης συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης σε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Μιλώντας για το Κοινό Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων ανέφερε πως αυτό θεσμοθετεί μία σειρά από τακτικές επαφές δημιουργώντας έναν σταθερό επίσημο δίαυλο επικοινωνίας.

Ο κ. Δένδιας προσκάλεσε Ρώσους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα με ιδιαίτερη βάση στον τομέα της ενέργειας.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της αναγνώρισης της Ουκρανικής Εκκλησίας σημείωσε πως υπάρχουν διακριτοί ρόλοι Πολιτείας και Εκκλησίας υπογραμμίζοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν το ζήτημα να μην αποτελέσει εμπόδιο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων τους.

Tags:
επίσκεψη, ΗΠΑ, Ρωσία, Μόσχα, Σεργκέι Λαβρόφ, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK