13:20 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη Λισαβόνα για το Web Summit, όπου συγκεντρώθηκαν ειδικοί και επιχειρηματίες του κλάδου της τεχνολογίας.

Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, σε πάνελ του Web Summit στη Λισαβόνα.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η τεχνολογία μπορεί να επιλύσει αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, αλλά ταυτόχρονα να τους καταστήσει στόχο και πιο ευάλωτους.

Όπως ανέφερε, πάνω από 80% των μεταναστών διαθέτουν smartphone, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα μέσο επικοινωνίας, που τους κάνει να νιώθουν ασφαλείες.

«Μπορεί, όμως, ταυτόχρονα να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τη νέα τους ζωή. Υπάρχει όμως πάντα και ο κίνδυνος, τα δεδομένα τους να χρησιμοποιηθούν για καταπάτηση βασικών τους δικαιωμάτων», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η φοβική αντιμετώπιση δεν βοηθά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

«Υπήρξα κι εγώ πρόσφυγας, όπως κι ο πατέρας κι ο παππούς μου. Ξέρω τι σημαίνει. Οι άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον ωθούνται να φύγουν από βίαιες συγκρούσεις, λιμούς, ξηρασία, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Σημείωσε, δε, ότι «οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε πάντα με σεβασμό, ως ανθρώπινα όντα» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τεχνολογία εφόσον χρησιμοποιείται σωστά μπορεί να βοηθήσει τόσο τους πρόσφυγες, όσο και τις χώρες που θα διαχειριστούν τις αιτήσεις ασύλου.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει ο Γιαννούλης στη δήλωσή του για το μπάρμπεκιου: «Θα έλεγα τα ίδια»

Μεταναστευτικό: Νέες αφίξεις στον Πειραιά – Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατοίκων

Σχετικά:

Η ανάρτηση του Παπανδρέου για τα «γενέθλια» του ΠΑΣΟΚ
Tags:
Γιώργος Παπανδρέου, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, μετανάστες, Προσφυγικό, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK